O ALANDA BU KEZ FARKLI KONUKLAR VAR

O ALANDA BU KEZ FARKLI KONUKLAR VAR

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala, siyasi partilerin seçim çalışmaları demokratik bir ortamda sürüyor. Bugüne kadar yüzlerce etkinliğin düzenlendiği spor sokak çıkışı bu kez siyasi partilerin demokrasi festivaline ev sahipliği yaptı.

 

 

Türkiye'nin yeni yönetim sistemi ile tanışacağı 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala meydanlarda adeta bir demokrasi şöleni yaşanıyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimini açıklamasının ardından Türkiye büyük bir yarışın başladığı seçim atmosferine girerken, adayların propaganda faaliyetleri de hız kazandı.

Adeta bir demokrasi şöleninin yaşandığı ülke genelinde cumhurbaşkanı adayları ile siyasi partiler günde birkaç miting yaparak vaatlerini halka anlatıyor.

Adaylar ayrıca seçim otobüsleri ve araçlarla da mahalle mahalle seçim çalışması yapıyor, halkın kalabalık olduğu yerlerde kurdukları stantlarda broşürlerini dağıtıyor.

Düzce genelinde de özellikle halkın  kalabalık olduğu yerlerde stant açan milletvekili adaylarıyla partiler buralarda da broşürlerle tanıtımlarını sürdürüyor.

Özellikle spor sokak çıkışında bir çok farklı etkinliğin düzenlendiği alan da bugünlerde farklı bir demokrasi şölenine ev sahipliği yapıyor.

Farklı partilerin yan yana stantlarda demokratik bir şekilde çalışmalarını sürdürmesi ise vatandaşlardan takdir topluyor.

Alanın bir tarafında Saadet Partisi ve  AK Parti , bir tarafında CHP ve İYİ Parti'nin çalışmalarını sürdürdüğü çadırlar yer alıyor. Parti görevlileri özgür bir şekilde broşürlerini dağıtıyor, seçim çalışmasında bulunuyor.

En küçük bir sözlü sataşmanın bile yaşanmadığı meydanda, partiler seçim müzikleri eşliğinde propagandalarını sürdürüyor.

Geçmiş yıllara oranla daha sakin geçen seçim çalışmaları kapsamında aynı meydanda çalışmalarını yürüten partililer, vatandaşlara broşür dağıtırken bir yandan da oylarını istiyorlar. Stantlarda partilerin özel olarak hazırlattığı seçim şarkıları da çalarken isteyen vatandaşlar burada parti üyelik formlarını da doldurabiliyor.

Seçim çadırlarında bulunan Saadet Partisi 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Serdar Erdem, seçimlerin savaş, partilerin de düşman olmadığını söyleyerek, tüm partilerle beraber güzel bir çalışma yürütüldüğünü söyleyerek partilerin üstlerine örnek olmasını diledi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.