DÜZCE’DE AMERİKAN BEYAZ KELEBEĞİNE KARŞI 2. DÖL MÜCADELESİNE BAŞLADI

 DÜZCE’DE AMERİKAN BEYAZ KELEBEĞİNE KARŞI 2. DÖL MÜCADELESİNE BAŞLADI

 Haziran ayında 1.döl için mücadele çalışması yapılan zararlıya karşı Efteni Gölü ve çevresindeki 35 köyde İl Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Köy Muhtarlıkları ile ortak olarak 5 ekiple 2. döl için mücadele çalışması yapılmaya başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, yapılan arazi çalışmalarında Amerikan Beyaz Kelebeğinin ikinci döl larva çıkışlarının görüldüğünü ve ağlarını oluşturdukların belirtti.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, 8 Ağustos tarihinden itibaren köy içi ve tarla yollarının sağında ve solunda kalan alanların ve araçların girebildiği bölgelerin çevre ve insana zarar vermeyen ilaçlarla düzenli ve kontrollü bir şekilde ilaçlanmaya başlandığını belirterek, mücadelenin önümüzdeki haftada devam edeceğini ve tam sonuç elde edilebilmesi için üreticilerin kendilerine ait bahçelerde larvalar henüz ağlarını terk etmeden ağ keseciklerinin budama makası ile kesilerek imha edilmelerinin mücadeleye katkı vereceğini söyledi.
Kabaoğlu, üreticilerinde İl Müdürlüğüne gelerek reçete yazdırmak suretiyle ilacı temin etmeleri ve ardından da ilaçlama yapmaları gerektiğini söyledi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.