YENİ ÇAĞIN DİLİNE HAZIRLANIYORLAR

YENİ ÇAĞIN DİLİNE HAZIRLANIYORLAR

Düzce Kodluyor projesi ile öğrenciler Dijital dünyanın dili kodlamayı öğreniyor.  Geleceğin mesleklerinin kodlamaya dayanacağının bilincinde olan öğrenciler,  hem Türkiye?nin dijitalleşmesine hem de yerli yazılım üretimine katkıda bulunacaklar.

 

 

İş ve sosyal hayatın akıllı cihazlarla çevrelenmeye başlaması, günlük ihtiyaçlardan gelişmiş mesleklere birçok işin yazılımlar ve bilgisayarlı makineler tarafından yapılması, yeni nesiller için kodlama becerisini zorunlu kılıyor.

Türkiye?de dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen kodlama  projesi kapsamında, Düzce'de de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ? Düzce Kodluyor? eğitimleri devam ediyor.

 Düzce Kodluyor ekibiyle başlatılan elektronik kursu tüm hızıyla devam ediyor. Kursa katılan öğrenciler artık elektrikli cihazların etiketlerini okuyabiliyor, güçlerini, verimlerini hesaplayabiliyorlar. Ayrıca direnç, diyot, led, diyot ve kondansatör gibi devre elemanlarını tanıyorlar, kendi adaptirlerini yapabiliyorlar. Arduinonun pinlerini tanıyor, analog ve dijital veri okuyabiliyorlar.

Yaz tatilini atölyede geçiren Öğrenciler kodlama eğitiminde, hırsız alarmları, park sensörleri gibi alanlarda kodlama yapıyorlar. Düzce Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi  İclal Sönmez, elektronikle kodlamayı birleştirerek bir çok alanda kullandıklarını söylerken, evlerde ve araçlarda bu uygulamanın kullanıldığını dile getirdi. Turgut Özal Anadolu Lisesi Öğrencisi İsmail Alper Dikbaş ise, kodlamanın zor olmadığını ancak emek vermek gerektiğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.