ESENTEPE İLKOKULUNDA HUMMALI ÇALIŞMA

ESENTEPE İLKOKULUNDA HUMMALI ÇALIŞMA

Merkeze bağlı Esentepe ilkokulunda yaz tatili olmasına rağmen hummalı bir çalışma vardı. Her yaştan kadın bir araya gelerek daha önce jandarma tarafından boyatılan okulu temizlediler. Kadınlar, çocuk kaçırmaların aileleri tedirgin ettiği şu son günlerde çocuklarının gözlerinin önünde olması için okula bakım ve onarım yaptıklarını söylediler.

 

 

Esentepe köyünde eğitim veren ilkokul yaz tatilinde  onarıldı, eksikleri giderildi ve yeni dönemde eğitim vermeye hazır hale getirildi. Okulun güzelleşmesine Jandarma ekipleri ve köyün kadınları da büyük emek verdi.

Daha önce kömür sobası kullanılan okula kalorifer tesisatı döşenirken, jandarmanın katkıları ile okul boyandı, onarımı yapıldı.

Okula bir katkı da Esentepe kadınları verdi. Genci yaşlısı bir araya geldi, imece usulü ile okulu bir güzel temizledi. Okul müdürü Gamze Karatay ile birlikte tüm okulu tertemiz yapan kadınlar, son günlerde çocuk kaçırma olaylarının artması nedeniyle tedirgin olduklarını, çocuklarını uzak okullara göndermektense kendi gözlerinin önünde olmaları için köy okulunu hep birlikte eğitime hazır hale getirdiklerini söylediler.

Anneleri ile birlikte okula gelen çocuklar ise, okulun temizlenmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Hem okulun içini hem de çevresini temizleyen kadınlar işlerini bitirdikten sonra alkışlarla birbirlerini kutladılar.

Veliler  el ele yaptıkları bu güzel çalışma ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Veli Merve Yılmaz, jandarma ekiplerinin okulu boyadığını söylerken, kadınların hep birlikte çocukların geleceğine katkıda bulunmak için böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirirken, Elif Yavuz, son dönemlerdeki üzücü çocuk kaçırma haberleri ile kahrolduklarını ve çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek amacında olduklarını belirtti. Veli Menekşe Daraçtı da, okulun temizliğini yaparak eğitime katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade etti, çocuklarına sahip çıkmaya çalıştıklarını, sokağa çıkaramadıklarını kaydetti. Okulun Müdür Yetkili öğretmeni Gamze Karatay ise, velilerle el ele yaptıkları çalışmalarla problemlerin üstesinden geldiklerini söylerken, ? Sobalı okulumuz vardı, artık kalorifer kullanıyoruz, civardaki okullardan mobilyalarımızı temin ettik, komple değişim içerisindeyiz? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.