BU ÇOCUKLAR BİR DAHİ

BU ÇOCUKLAR BİR DAHİ

Düzce'de, "Büyük projeler küçük kodlarla başlar" sloganıyla geçen yıl hayata geçirilen proje kapsamında, yazılım eğitimi alan öğrenciler, kendi yazdıkları kodlarla üretebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

 

Geçtiğimiz yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Düzce Kodluyor projesi ile ortaokul 5. Sınıftan başlayarak öğrencilere kodlama eğitimi verilmesi, bu eğitimlerin lise düzeyinde geliştirilerek devam ettirilmesi, üniversitelerle işbirliği, uzun vadede yerli yazılımların çoğaltılması ve ülkemizin yazılım konusunda dışa bağımlılıktan kurtulması amaçlanıyor.

Düzce Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde 3 atölyeden oluşan Kodlama Merkezinde öğrenci ve öğretmenler, kodlama ve yazılım konusunda dehalarını kullanarak yeteneklerini icatlara döküyorlar.

Öğrenciler tasarımları ve kodlama ile yaptıkları bir çok icadı anlatırken duydukları heyecan da gözlerinden okunuyor. Akçakoca?da okuyan Eren Sevinç, Kuluçka makinesi projesini anlatırken, kendi çabasıyla ve kodlama ile başardığı proje ile kuluçka işleminin daha da kolaylaşacağını dile getirdi. Kodlama sistemi ile çamaşır makinesi yapan İclal Sönmez ve  Ömer Özdoğan ise, 3 haftada çamaşır makinesini yaptıklarını söylerken, yapılan bir çalışmayı inovasyon haline getirerek daha güzelini yapmaya çalıştıklarını belirttiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.