1 AYDA YIKIM ÇALIŞMASI TAMAMLANACAKTI

1 AYDA YIKIM ÇALIŞMASI TAMAMLANACAKTI

Düzce?nin şehir merkezindeki tek tarihi binası olması nedeniyle yıkılmasının gündeme gelmesiyle birlikte tartışmaları da beraberinde getiren eski PTT binası bir hışımla boşaltıldı ancak 4 aydır gerisi gelmedi.

 

 

1892 yılında inşa edilen ve Düzce?nin en eski yapılarından biri olan PTT binasının yıkımı için geçtiğimiz mart ayında çalışmalar başlatılmıştı.

O dönemde yapılan açıklamada, 1 ay içerisinde yıkımı tamamlanacak binanın yerine bankacılık hizmetlerinin de verilebildiği yeni bir hizmet binası inşa edileceği bildirilmişti.

Tarihi binanın yıkılacak olması, Düzce?de bir çok kesimin tepkisini çekerken, tarihi özelliğinden uzaklaştığı ve tarihi yapı sıfatı taşımadığı gerekçesi de ayrı bir eleştiri konusu olmuştu.

Geçtiğimiz mart ayında boşaltılan binadaki birimler  geçici bir süre için Küçüksu Şubesine taşınmıştı. 

Yıkım işleminin 1 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığı ve hemen ardından yeni bina inşaatının başlayacağı bildirilmesine ve aradan 4 ay geçmesine rağmen binada hiçbir çalışma yapılmaması göze çarptı. Binanın iyice atıl duruma düşmesi mi bekleniyor görüşü ortaya çıkarken, halkın tepkisine rağmen alelacele boşaltılan binanın neden hala yıkılmadığı merak ediliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.