BİRİM MÜDÜRLERİ BRİFİNG VERDİ

BİRİM MÜDÜRLERİ BRİFİNG VERDİ

Kış mevsimlerinde alışkın olduğumuz kar seferberliği bu kez dün akşam saatlerinde Düzce?de hayatı felç eden şiddetli yağış ve fırtına sonrası ortaya çıktı. Bir ilki gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, yağışın bilançocu ve yapılan çalışmaları gözden geçirmek, kamuoyunu bilgilendirmek adına birim müdürlerinden brifing aldı.

 

 

Dün Düzce?de bir anda hayatı felç eden şiddetli yağış ve fırtınanın ardından ortaya çıkan hasarla ilgili çalışma yapan tüm birim müdürleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Dursun Ay, fırtınanın bilançocu, neler yapıldığı ve neler yapılacağının konuşulduğunu belirtti.

 

KRİTİK NOKTALARIMIZI GÖRÜŞTÜK

Başkan Ay, ? Dün SEDAŞ'ın bize vermiş olduğu bilgiye göre, 220 arıza bilgisi gelmiş. 17?si iletken kopukluğu, 5 tane direkte arıza, 7 ekiple müdahale etmişler. Belediyemizin su kanalizasyon, itfaiye, park bahçeler, fen işleri olarak da olaylara müdahale ettiler, onlar da geç saatlere kadar müdahale ettiler. Ağaçların devrilmesi sonucu hasarlar meydana geldi.Artı, hızlı yağan yağmurda kanalizasyonlar yeterli gelmedi. Bundan sonra neler yapacağımızı konuşuyoruz. Arkadaşlar özeri ile çalıştılar. Bize çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek veriyorlar. Nerelerde kritik noktalarımız var, neresi kaldırmadı. Tehlike arz eden ağaçlarımız var mı. Onların tespitlerini de yapacağız.

 

SEDAŞ 7 EKİPLE SAHADAYDI

SEDAŞ Düzce İl Sorumlusu Barış Cerlet de dün yağış ve fırtınanın verdiği hasardan söz etti. Cerlet, devrilen ağaçların yıktığı direklerle ilgili olarak merkez ve ilçelerde toplamda 13 araç, 25 kişilik ekiple vakalara müdahale ettiklerini bildirdi.. Cerlet elektrik kesintileri ile ilgili de bilgi verdi.

 

İTFAİYE 47 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Düzce belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat ise, şiddetli yağış sonrası itfaiyenin 45 noktada su basan yerlerden su çekimi yaptıklarını dile getirdi.

Polat, ? Bir çok noktada kanalizasyon kapaklarının temizlenmesiyle hatların rahatlanması sağlandı. Park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri vasıtasıyla 47 tane, yolların kapanmasına neden olan ağaçlara müdahale edildi. İtfaiye, Düzce Arama Kurtarma Derneği, Ulusal Arama Kurtarma Derneği gönüllüler, belediyemizin diğer birimleri toplamda 136 kişiyle çalışma yaptılar. Saat 21:30 civarında sıkıntının yüzde 90?ı aşılmıştı. ? dedi.

 

SORUNLU NOKTALAR TESPİT EDİLDİ

Düzce Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürü İbrahim Özer de, her yağışta vatandaşların tepki gösterdiğini söylerken, yağmurun ardından sıkıntılı yerlerin tespit edildiğini, projeler dahilinde hatların büyütülüp sıkıntıların giderileceğini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.