REKOLTE TAMAM SIRA FİYATTA

REKOLTE TAMAM SIRA FİYATTA

Fındıkta yeni sezon rekoltesinin 500- 550 bin olarak beklendiğinin açıklanmasının ardından fiyat konusu da netleşmeye başladı. TMO?nun fındık fiyatını en az 13 ila 13,5 lira olarak açıklayacağı şeklinde beklenti oluştu.

 

 

Karadeniz bölgesinde yaşayan milyonlarca vatandaş  için yeşil altın anlamına gelen fındığın yeni sezon  fiyatı dört gözle bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Müdürlükleri ve ziraat odaları tarafından illerde kurulan komisyonlar rekolte çalışmasını tamamladı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre 2018 yılı tahmini fındık rekoltesini 500 ? 550 bin olarak açıklanması bekleniyor.

Yeni fındık sezonunda da fındık alımı yapacak olan ve bu konuda hazırlıklarını sürdüren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)?nin henüz resmi bir açıklama yapmamasına rağmen 2018 yılı fındık sezonunda fındık fiyatını Levant Kalite için en az 13, Giresun Kalite içinde 13,5 lira olarak açıklayacağı şeklinde bilgiler geliyor.

 

GEÇEN SEZONUN 2 LİRA ÜZERİNDE BEKLENTİSİ

Geçtiğimiz sezon Levant Kaliteye 10 lira, Giresun Kaliteye ise 10,5 lira fiyat açıklayan ve bu fiyattan fındık alan TMO, piyasadan 140 bin ton fındık almıştı. Aldığı fındıkları ise Levant Kaliteyi 11,5 lira, Giresun Kaliteyi ise 12 liradan satmıştı.

Geçtiğimiz sezonun 2 lira üzerinden fiyat açıklaması beklenen Toprak Mahsulleri Ofisi?nin bu kararı almasında dolar bazında fiyatların düşmesi ile fındık rekoltesinin tahminlerin altında çıkacağının önemli etken olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.