ÖZTÜRK?TEN ÇİFTÇİLERE UYARI!

ÖZTÜRK?TEN ÇİFTÇİLERE UYARI!

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, çiftçilere tavsiyelerde bulundu, öncelikle fındıklarını erken toplamamalarını istedi. Öztürk, fındık fiyatını aşağıya çekmek için bazı kesimlerin rekolteyi yüksek göstermeye çalıştığını iddia etti.

 

 

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fındık fiyatını aşağıya çekmek için bazı kesimlerin rekolteyi yüksek göstermeye çalıştığını iddia etti. Son günlerde yaşanan fırtına, Amerikan Beyaz Kelebeği ve küf hastalığının çiftçiyi en az yüzde 30 zarara uğrattığının altını çizen Öztürk ayrıca fındık üreticilerine ürünü erken toplamamaları uyarısında bulundu.

 

BELİRLENEN TARİHLERE UYULMALI

Fındığın erken toplanmasının hem çiftçiye hem ülke ekonomisine zarar verdiğini belirten Öztürk şöyle konuştu:

 ? Tarım İl Müdürlüğü ve bizim açıklayacağımız tarihlerde fındıklarını toplamaya başlarlarsa çok önemli. Her sene bu tarihlerde erken başlandığı için çiftçilerimiz ve ülkemiz zarara uğramaktadır. Tarım İl Müdürlüğünün belirleyeceği tarihler üzerinde titizlikle durmalıdırlar.?

 

REKOLTEYİ YÜKSEK GÖSTERMEK İSTİYORLAR

Fındık rekoltesinin Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce?de de geçen yıla göre düştüğünü belirten Öztürk, komisyonun belirlediği rekoltenin 50 bin ton civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Öztürk, ?  Biz ziraat odası başkanı arkadaşlarımızla önümüzdeki hafta yapacağımız toplantıda, arazi gezilerimizde, çiftçilerle yaptığımız görüşmelerde bu rakamın daha da aşağılara indiğini görmekteyiz. Bize gelen bilgiler bu yöndedir. Nedeni ise, son 1 haftadır meydana gelen fırtına, Amerikan Beyaz Kelebeğinin bahçelere vermiş olduğu zarar ve küf hastalığını çiftçilerimize yeterince anlatamamamızdan dolayı ilaçlama yeterince yapılamadığı için, bunun da ayrıca verdiği zarardan dolayı. Rekolte tahmin edildiği kadar çok yüksek değildir. Özellikle söylemek istiyorum, birileri fındık rekoltesini çok yüksek göstermek istiyorlar, o arkadaşlar buyursunlar gelsinler, bahçeleri hep beraber gezelim, kendileri karar versinler.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.