YAZ KURSLARIYLA YETENEKLER ORTAYA ÇIKIYOR

YAZ KURSLARIYLA YETENEKLER ORTAYA ÇIKIYOR

Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, gençlik sporun faaliyetlerinde, hem yaz kursları hem de tarama testleri ile yetenekli çocukların ortaya çıkarıldığını, bu çocukların yeteneği olan branşa yönlendirildiğini söyledi.

Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci yaz kursları hakkında bilgi verdi, çocuklara sporu sevdirmeye ve yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Dereci, ?Yaz okullarımız bu sene 21 tesiste, 48 antrenör ve 19 branşta kurslarımızı açtık. İl merkezi ve ilçelerde bu kurslarımız faaliyetlerini yapıyorlar. Toplamda 8 bin 463 sporcuya ulaşıyoruz. Ciddi bir rakam. Sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Branşımızın inceliklerini çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Sonra çocuklarımız kendilerini yetiştirmeye çalışıyorlar. Biz yetenekli çocuklarımızı alıyoruz kulüplerimize yönlendiriyoruz. Yeteneği yüksek olan çocuklarımızı özellikle sporun içine atıyoruz.? Dedi.

Ailelerin spora bakış açısının da çok önemli olduğuna dikkat çeken Dereci, sporu sadece tatil eğlencesi olarak gören aileler olduğunu da vurguladı.

Dereci, ? Boş vakitlerde, okul vardı şimdi okul yok, hiç olmazsa spor okulumuz olsun, çocuklarımız boş durmasın , eğlensinler gözüyle bakanlar var. Ama profesyonelce bu işi yapsın diye uğraşan aileler de var. Bu oranlar yazın yarıya kadar düşüyor. Yarısı daha çok işin içine giriyor, kişiyi spora kazandırmaya çalışıyorlar, biz de antrenörlerimiz eşliğinde özel bir ilgi gösteriyoruz. Bu manada yaz kış tesislerimiz boş durmuyor? şeklinde konuştu

Dereci, yaz döneminde spor faaliyetlerine katılan çocukların kış döneminde de çalışmalar katılmaya devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Düzce?de de uygulanmaya başlayan sportif yetenek tarama testi konusunda da bilgi veren Dereci, projenin asıl amacının özellikle 3. sınıf çocuklarının yeteneklerini tespit etmek olduğunu söyledi.

Dereci, ? Bu yetenek testinin belirli aşamaları var. Koşmasından, bilek kuvvetinden, sıçramasına kadar. Çocuklarımızı bu testten geçiriyoruz, bu testin sonucunda verileri dijital ortamda bilgisayarlara giriyoruz ve Ankara?ya yolluyoruz. Ankara?da bu veriler uzmanlar eşliğinde değerlendirerek, çocuklarımızın hangi yeteneği güçlü olduğu tespit ediliyor. Bu sene yaklaşık ülke genelinde 450 bin öğrenci taramadan geçti.? Şeklinde bilgi verdi.

Düzce?de 3 bin 700 öğrencinin tarandığını söyleyen Dereci, 490 öğrencinin seçildiğini, yaz kamplarında belli başlı eğitimden geçen bu öğrencilerin eylül ayında yeniden bir taramadan geçeceğini ve başarılı olan öğrencilerin branşlara yönlendirileceğini bildirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.