BAŞKAN: BEN KİMSEYİ YATIRMAM

BAŞKAN: BEN KİMSEYİ YATIRMAM

Hak İş Sendikası Başkanının ziyaret ettiği Belediye Başkanı Dursun Ay, işçilerden aynı zamanda verimlilikten yana olduğunu söylerken, Düzce Belediyesinin geçmiş dönemde kanayan yarasına parmak bastı. Başkan Ay, ulusal basına dahi gündem olan belediyedeki çalışan sayısına göndermede bulunarak, ?Bütün personeli buraya doldurup da onlara maaş mı vereceğiz böyle bir mantık yok.? Dedi.

 

 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan,  Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Düzce Şube Başkanı Seyhan Sarıhüzel ve Sakarya Şube Yönetim Kurulu Üyelerine Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay?ı makamında ziyaret etti. Arslan, hem Ay?a hayırlı olsun dileklerini iletmek hem de sendika ile belediye arasındaki durumu gözden geçirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Arslan, ? Sayın Belediye Başkanımızın iyi niyeti, çalışanlara gösterdiği ilgi, onların emeğine gösterdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Düzce Belediyesi ile toplu sözleşmemiz ne yazık ki, diğer sendikanın itirazı nedeniyle imzalanamadı, uzun süredir mahkeme devam ediyor. Sayın Belediye Başkanımız bu durumu dikkate alarak, işçilerin daha fazla mağdur olmaması için, iş barışının sağlanması için toplu sözleşmede mahsup edilmek üzere ciddi bir avans ödemesi yaptı. Üzerine düşen bütün sorumluluğu yerine getireceğini ifade etti.Başkanımızın işçiden emekten yana tavrını, onun Düzce?ye hizmet etmek için nasıl samimiyetle çaba sarf ettiğini görünce mutlu olduk.? Dedi.

Belediye Başkanı Dursun Ay ise, kendisi de işçilikten gelme bir başkan olarak sendikal faaliyetler konusunda işçileri desteklediğini söylerken, emeklerini almaları için yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Belediye işçilerinin daha önce bağlı olduğu sendika ile Hak İş arasındaki problemlerden dolayı sendikaların gerekli görevlerini yerine getiremediğini söyleyen Başkan Ay, ? olaylar mahkemede devam etmektedir. İşçilerimizin bu konudan faydalanacaklarını düşünüyorum, ben de elimden gelen her konuda yardımcı olacağımı belirttim. Biz işçimizden ama aynı zamanda verimlilikten yanayız.? Şeklinde konuştu.

Başkan Ay ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arasındaki sohbet sırasında tam da Düzce Belediyesi?nin kanayan yarasına parmak basıldı. Başkan Ay bir dönem, ulusal basına da malzeme olan Düzce Belediyesinde çalışan sayısının fazlalığı ve çalışmadan maaş alanları hatırlatacak cümleler kurdu.

Arslan, ? çalışmayan işçinin arkasında durmayız? derken, Başkan Ay ise, ? ben kimseyi yatırmam, bütün birimleri takip edeceksin, böyle bir şey yok, her önüne gelen belediyeye girmek istiyor. Bütün personeli buraya doldurup da onlara maaş mı vereceğiz böyle bir mantık yok.? Dedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.