DÜĞÜN SEZONU AÇILALI ÇOK OLDU AMA?.

DÜĞÜN SEZONU AÇILALI ÇOK OLDU AMA?.

Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, altında belirsizlik devam ederken, fiyatlardaki dengesizlikler nedeniyle satışların düştüğünü belirtti. Düğün sezonu olmasına rağmen artık vatandaşın altın almadığını, altına zam geldikçe sektör olarak geriye düştüklerini ve satışların azaldığını söyledi.

Son günlerde altın fiyatlarındaki artış ve dalgalanma hem sektörü hem de vatandaşı etkiledi. Özellikle düğün sezonu olmasına rağmen vatandaşın yüksek fiyat nedeniyle altından uzak durması kuyumcuları da kötü yönde etkiledi.

Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen altın fiyatlarını ve piyasayı değerlendirirken, altından uzak duran vatandaşın kenarda bozduracak altını bile kalmadığını belirtti, eskisi gibi düğün alışverişlerinde geleneksel takılar yerine daha sade ve ucuz olanların tercih edildiğini vurguladı.

Sezen, ?Düğün sezonu açılalı çok oldu ama aslında piyasa açılmadı çünkü fiyatlar çok yüksek, uzun zamandır altın fiyatları çok yüksek. İnsanlar altın alamıyor. Eskisi gibi kız evleri listeler de vermiyor o yüzden genellikle bir alyans, tektaş veya küçük bir kolye, bileklik alarak gelin oluyorlar. Eskisi gibi on Adana burması, Trabzon hasır takımı, kolda künye, boyunda beşibiryerde devri bitti. İnsanlar güçleri yettiği kadar alabiliyorlar. Fiyatlar çok yüksek, son günlerde daha da yükseldi. Aslında altın alacak vatandaş üzülüyor ama inanmalılar ki en çok bizim sektörü etkiliyor. Bizim satışlarımızı çok düşüyor, satış düştüğünde fiyatların yükselmesinin bir anlamı olmuyor. Altın alana göre bozduran daha fazla ama artık insanların kenarda altını da kalmadı. Altın 50 liradan 60 lira 90 liradan 120 lira sonra 170, 200 derken bu aralarda insanlar altınları bitirdi. Güçlü bir hükümetimiz var inşallah çözüm bulacaklar. Bu fiyatları bu hale getirenlerden hesap soracaklar. Vatandaş gibi bizde fiyatların normale dönmesini istiyoruz.?dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.