AK GENÇLERE AFET EĞİTİMİ

AK GENÇLERE AFET EĞİTİMİ

Düzce İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü tarafından, AK Parti Düzce Gençlik Kollarına afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi verildi.

 

 

Afet ve Acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi öncesinde Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal ve eğitmenler tarafından Düzce AFAD araçları, AFAD deposu,112 Acil Çağrı merkezi ve Düzce AFAD il binası tanıtıldı. AFAD eğitmenleri tarafından katılım sağlayan AK Parti Düzce Gençlik Kollarına birinci aşaması olan, afet türleri, afetin etkileri, yaşanılan mekanlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapılarak Afet ve Acil durumlara yönelik farkındalık eğitimleri verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, Ülkemizin Afetlerde gönüllü gençlere çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek, gönüllü gençlere malzeme eğitimi verileceğini, üçüncü eğitimde artık afete hazır bir toplum bireyi olacaklarını söyledi.

Deprem bilinci eğitimi aldıklarını söyleyen AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Sert de, AFAD Düzce İl Müdürlüğü ve Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğünde, Devletin  bu tip doğal afetlere nasıl müdahale ettiğini, nasıl hazır olduğunu, nasıl bir gelişmeye sahip olduğunu gördüklerini ve teşkilatla birlikte deprem bilinci eğitimi aldıklarını dile getirdi.

Sert, diğer eğitimleri de alarak herhangi afet ve acil durumunda gönüllü gençler olarak çözümün bir parçası olacaklarını belirtti.

İlk aşamada Afet ve Acil durumlara yönelik farkındalık eğitiminin ardından AK Parti Düzce Gençlik Kolları Teşkilatına Katılım Belgeleri verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.