BAYRAM PAZARINDA İŞLER KESAT

BAYRAM PAZARINDA İŞLER KESAT

Son birkaç yıldır Düzce?de kurulan bayram pazarının yarısı ışıl ışıl, yarısı karanlığa gömülmüş durumda. Bir çok esnaf elektrikleri olmadığı için karanlıkta satış yapmak zorunda kalıyor. ? Akşama kadar boş oturuyoruz? diyen esnaflar işlerin iyi gitmediğinden dert yandı.

 

 

Bayramlarda cadde ve sokaklarda tezgah açılmasını engellemek amacıyla başlatılan Pazar, son birkaç yıldır Krempark AVM arkasındaki alanda bayram öncesi kurularak vatandaşa hizmet veriyor.

Bayram öncesi aradığı hareketliliği bulamayan esnaflar, iş olmamasının yanında bir de Pazar yerinin şartlarının elverişsiz olmasından yakınıyorlar.

1 haftadır tezgah açmalarına rağmen yeterince iş yapamadıklarını dile getiren bir esnaf, Ramazan Bayamı?na göre daha az satış yaptıklarını söylerken, bir esnaf ise, kurban, okul ve kışlık ihtiyaçların üst üste gelmesi nedeniyle bayram satışlarının boş geçtiğini belirtti.

Daha önceki bayramlarda olduğu gibi pazarın aydınlatma sorunu devam ederken, akşamları da tezgahlarını açık tutan esnafların bir kısmı karanlıkta satış yapıyor. Esnaflar elektrikli alet kullanımı nedeniyle kesintiler olduğunu söyleyerek, müşteri kaçırdıklarını vurguladılar.

Müşterilerinin ürünlerini görmesi için cep telefonunun ışığını kullanmak zorunda kalan esnaflar, ? Karanlıkta satış yapıyoruz? diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirirken,

Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Aktaş, Düzce halkının marka yalanı ile pahalı alışveriş değil ucuz ve kaliteli alışveriş yapması için izinler alınarak pazarın açıldığını söylerken, bizimle birlikte pazarı gezdi ve tanıttı.

Aktaş, ? Milli ve Düzceli olsun istiyoruz, paramız Adapazarı ve İzmit?teki AVM?lere gitmesin Düzceli esnafımıza kalsın, biz sözde değil özde Düzcelileriz.? Derken tezgahlarda satılan ucuz ama kaliteli ürünlerden örnek gösterdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.