2018 LGS Yerleştirme sonuçları ÖĞREN|

2018 LGS Yerleştirme sonuçları ÖĞREN|

2018 LGS Yerleştirme sonuçları SORGULA| LGS tercih sonuçları ÖĞREN| LGS MEB yerleştirme sonuçları... LGS yerleştirme sonuçları tüm öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Herkes LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması için ekranların başından bir dakika olsun ayrılmıyor. LGS yerleştirme sonuçları MEB tercih sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte LGS ile ilgili her şey...

2018 LGS Yerleştirme sonuçları ÖĞREN | LGS tercih sonuçları E OKUL öğren | LGS MEB tercih sonucu... TEOG yerine gelen yeni sistemde heyecanlı bekleyiş devam ediyor, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. Önce LGS sonucunuzu öğrenmek için, MEB`in resmi sayfasına girerek `Sınav sonuçları` kategorisine tıklayınız.

Daha sonra LGS sonuçlarına tıklayınız. Böylelikle LGS sınav sonuçunuza ulaşmış olacaksınız.10 Ağustos`ta sona eren 1. nakil başvurularının sonuçları bugün açıklanacak. MEB resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olan nakil sonuçlarının ardından 2. nakil işlemleri de başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2-13 Temmuz tarihleri arasında tercihleri alınan LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz`da açıklandı.

Öğrenciler yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları iletilecek. 6-10 Ağustos`ta birinci, 13-17 Ağustos`ta ikinci, 27-31 Ağustos`ta üçüncü, 3-6 Eylül`de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül`de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları iletilecek. 6-10 Ağustos`ta birinci, 13-17 Ağustos`ta ikinci, 27-31 Ağustos`ta üçüncü, 3-6 Eylül`de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül`de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS SORULARI VE CEVAPLARI 20182 Haziran 2018 Tarihinde Yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Ait Soru ve Cevap Anahtarları, ÖDGSM?nin resmi web sitesinde yayınlandı. LGS sayısal bölüm kitapçığı ve LGS sözel bölüm kitapçığı ?A? türünden verildi.

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?a) 8?inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

c) Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

ç) Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.

d) Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.

e) Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

f) Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

g) Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, ?Kayıt Alanında? öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, ?Komşu Kayıt Alanında? öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir. Kırmızı renk, ?Diğer? ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

ğ)Yerleştirmeye esas nakiller, ?Tercih ve Yerleştirme Takviminde? belirtilen tarih ve sürelerde 4 (dört) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.