ÖZTÜRK: SİYASİLER NİÇİN SAHİP ÇIKMIYOR

ÖZTÜRK: SİYASİLER NİÇİN SAHİP ÇIKMIYOR

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ve ilçe ziraat odaları başkanları ortak bir açıklama yaparak fındık fiyatının hala belirlenmemesine eleştirdiler. Öztürk, TMO?nun fındık alımıyla ilgili oyalama politikasını devam ettirdiğini söylerken, siyasileri üreticiye sahip çıkmaya davet etti.

 

 

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ve İlçe Ziraat Odaları Başkanları fındık fiyatı ile ilgili ortak bir açıklama yaptılar.

Öztürk, fındık rekoltesi ile ilgili aylar öncesinden açıklama yaparak fiyat belirlenmesinde dikkate alınması gereken konular hakkında uyarılarda bulunduklarını hatırlatırken, uyarıların dikkate alınmadığını belirtti. Fındık fiyatının belirli kesimlerce baskı altına alındığını savunan Öztürk, fiyatın maliyetin de altında tutulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Öztürk, ? TMO?nun fındık alımıyla ilgili oyalama politikası devam etmektedir. Bu gecikme ve oyalamalar devam ederken bir çok üreticimiz maddi sıkıntılardan dolayı ürününü maliyetin altında bir fiyattan satmak zorunda kalmıştır. Hasadın bittiği tarihten bugüne kadar TÜİK tarafından açıklanması gereken rekolte, halen açıklanmamıştır. Bu yıl rekolte beklenenin altında olduğu gibi, rekolte açıklamayarak fındık fiyatının üreticinin lehine olmasının önüne geçilmiştir.? Dedi.

Fındığın en az 20 TL fiyatla üreticiden alınması gerektiğini öne süren Öztürk, ? hakkımız olanı istiyoruz? dedi. Fındığa niçin sahip çıkılmadığını da sorgulayan Öztürk, çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaya çalışan odalar hakkında da sosyal medyada saldırılar yapıldığını belirtti, bu kişilerin ihracatçılar tarafından dile getirilen ?ziraat odaları fındık fiyatına karışmasın? söylemine çanak tutulduğunu iddia etti.

Öztürk, ? Emanete fındık vererek geleceğinize ve diğer üreticilere ihanet etmeyin. Sizler emanete fındık verdiğiniz sürece, geçimini sağlayan komşunuzun ve akrabanızın mağduriyeti bir kat daha artmaktadır. Sizlere kimsenin sahip çıkmadığı bu dönemde fındığınızın tamamını değil ihtiyacınız kadarını piyasaya indirin. Fiskobirlik?e ürünümüz verelim. Özellikle siyasilerimiz bu gidişe dur demeli, TMO zaman kaybetmeden alıma başlamalıdır. Bu yıl dövizde oluşan ani yükselişten dolayı cebini dolduran ve kim aksini iddia ederse etsin tekel olmuş bu firmalara hukuki anlamda da inceleme başlatılmalıdır. Bu halkı talep ve önerilerimiz dikkat alınmadığı takdirde çiftçilerimizden gelen talep doğrultusunda Türkiye Ziraat Odaları birliğinin bilgisi ve yasal mevzuat çerçevesinde diğer yol ve yöntemleri deneyeceğimizi bildiririz"şeklinde konuştu..


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.