150 ÖĞRENCİ KATILDI

150 ÖĞRENCİ KATILDI

Düzce?de bugün farklı bir deney ilk kez gerçekleştirildi. Milattan önce yapılan dünya çevresinin ölçümü deneyi bugün Valilik önünde 150 Düzceli öğrenciyle yapıldı.

 

 

TÜBİTAK 4005 Astronomi modelleri ve Öğretmen Eğitimi  ve TÜBİTAK 4004 Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum projelerinin yaygın etkisini artırmak amacıyla Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öncülüğünde Dünyanın çevresi güneşin gölgesi yardımıyla ölçüldü.

Antalya, Eskişehir, Bolu ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümleri ile canlı bağlantılar kurularak, etkinliğe katılan öğrencilere bilimsel verilerin günlük yaşamdaki yansımalarında nasıl kullanıldığı kavratıldı.

Düzce Bilim Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşe Arslan koordinatörlüğünde, Perihan Tulan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kerime Ercan ve Okul öncesi öğretmeni Hilal Çetin?in desteği ile 20 öğretmen ve 150 öğrenciyle gözlem etkinliği yapıldı.

Valilik önünde yapılan etkinliği, Vali Zülkif Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de takip etti.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, bu etkinliğe katkı sunan öğretmenleri tebrik ederken, güneş saatinin ölçüleceği etkinliğe her yaş gurubundan öğrencinin katıldığını belirtti.

Yiğit, ? Güzel bir etkinlik oldu. Farklı illerle canlı bağlantı kurduk. Sayın Valimizle biz de etkinliği takip ettik. Çocuklarımıza bilimi her yönüyle kavratmak istiyoruz. Bu da bu yönde güzel bir çalışma? dedi.

Proje koordinatörü Düzce Bilim Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşe Arslan da, deney hakkında bilgi verdi.

Arslan, ? 150 öğrenci ile aynı anda ölçüm yapmak oldukça meşakkatliydi. Farklı branştan öğretmen arkadaşlar vardı ve farklı yaş gruplarından çocuklarımız vardı. Okul öncesi çocuklarımız gözlem deneyinin nasıl yapıldığını öğrenmeleri için buradalardı. İlkokullarımız ilham alsın diye, ortaokul ve liselerimiz ölçüm yapıp daha ileriye taşısınlar diye buaradalardı.21 okuldan öğrenci geldi. Ana sınıfları ile birlikte 200 öğrenciyi geçtik. Yarın herkez bu etkinliği okullarında yapacak.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.