KEŞİR: ZENGİNLEŞTİRİLMESİ GEREKLİ

KEŞİR: ZENGİNLEŞTİRİLMESİ GEREKLİ

Düzce Ak Parti Milletvekili Ayşe Keşir, hem üreten hem tüketen kadınlara çağrı yaptı. Üreten Kadınların tamamen el emeklerini satışa sundukları kadın emeği pazarına gelmelerini, çalışan ya da evde bu ürünleri yapmaya fırsat bulamayan kadınların ise  bu pazardan alışveriş yapmalarını istedi.

Geçtiğimiz günlerde haber ekibimizle birlikte kadın emek pazarında incelemelerde bulunan Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Ana Haber bültenimize konuk oldu, kadın emek pazarıyla ilgili ayrıntıları paylaştı.

Yıllardır kadınların kurulmasını beklediği kadın emek pazarında özellikle Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Ulviye Dikmen ve Selma Demirelli?nin de büyük emekleri olduğunu söyleyen Keşir, uzun süredir beklenmesi nedeniyle bazı eksikliklere pazarın açıldığını dile getirdi.

Keşir, ? Evinde ürün üretip, bu herhangi bir şey olabilir, el işi ya da yiyecek olabilir.Yiyecekleri önemsiyorum, bugün çalışan pek çok kadının evde yapmak isteyip de yapamadığı ve çocuklarına yedirmek istediği, tamamen organik, katkısız, ev ortamında yapılan, bilinçli bir tüketicinin ulaşmak istediği ürünler. Bu ürünleri üreten kadınlar bu pazarda yer edinebilirler. Bu ürünleri tüketmek isteyen kadınları da bu pazarın müşterisi olmaya davet ediyorum. Talep oluşmaz ve yeterince müşteri edinemezse bizim böyle bir girişimde bulunmamızın çok bir anlamı yok.? Dedi.

Henüz kadın emek pazarının yerini tam olarak bilmeyenler için, Cumhuriyet mahallesindeki semt pazarında kadın üreticilerin tezgah açtığını tekrarlayan Keşir, kadın emeği ürünlerin satışı için Çarşamba ve Pazar günleri faaliyet gösterildiğini belirtti.

Keşir , kadın emeği pazarının zenginleştirilmesi için Aziziye?de kurulan pazarda satış yapan ve kendi ektikleri ürünleri satan kadınları da pazara davet ederken, kalıcı konutlar ve Cumhuriyet mahallesi çevresinde yaşayan kadınları da bu pazara alışverişe çağrıda bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.