EMZİRME HAFTASINDA ANNELERE UYARILAR

EMZİRME HAFTASINDA ANNELERE UYARILAR

Düzce Özel Çağsu hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Rifat Can Öztürk, Emzirme Haftasında emzirmeye dikkat çekti, annelere uyarılarda bulundu.

 

 

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklere anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, konunun önemi ve gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanıyor.

Emzirme haftasında tüm sağlık kuruluşlarında anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yoğun olarak devam ederken, Düzce Özel Çağsu hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Rifat Can Öztürk, emzirmenin önemine dikkat çekti, annelere tavsiyelerde bulundu.

İlk 6 ay boyunca sadece anne sütünün önerildiğini söyleyen Öztürk, ? Emzirmenin önemi, bebeğin gelişimi, bağışıklık sistemi ve diğer parametrelerin desteklenmesi açısından dünyaca kanıtlanmış bir platformda. Son dönemlerde yaşadığımız en büyük sıkıntı, annelerin sütünün gelmemesi, beslenme bozuklukları gibi sebeplerle anne sütünden vazgeçilerek, gereksiz yere biberona dönülmesinden kaynaklanıyor. Anne sütü hayatımızın diğer evlerinde karşımıza çıkmayan bağışıklık ve diğer dengeleri destekleyen eksiksiz bir gıda. Herhangi bir probleminiz olmadan lütfen anne sütünden vazgeçmeyin diye hastalarımıza söylüyoruz. Anne sütü ilk başta gelmeyebilir, bebek emmeye alışamayabilir, bu zamanla gelişecek bir süreçtir.? Dedi.

Öztürk, annelere emzirme destek danışmalarından destek alabilecekleri tavsiyesinde bulunurken, Çağsu hastanesinde görevli emzirme danışmanı ise, doğumdan sonra ilk bir hafta sütü gelmeyen annelerin endişe etmemesi gerektiğini vurgulayarak, bebeği sık sık emzirme uyarısında bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.