ÇAĞSU?DAN ANNELERE ÖZEL PROGRAM

ÇAĞSU?DAN ANNELERE ÖZEL PROGRAM

1-7 Ekim arası kutlanan Emzirme Haftası dolayısıyla Düzce Özel Çağsu Hastanesi annelere yönelik bir program düzenledi. Programda uzmanlar tarafından emzirmenin önemi ve annelerin bebeklerini emzirirken yaşadığı sorunların üstesinden nasıl geleceği anlatıldı.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi dün akşam emzirme sorunu yaşayan anneler ile bir araya geldi. Emzirme haftası dolayısıyla düzenlenen programda, anne sütünün önemine dikkat çekildi, annelere önemli bilgiler verildi.

Annelere emzirmenin önemini anlatmak amacıyla bu programı düzenlediklerini söyleyen Düzce Özel Çağsu hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Rifat Can Öztürk, annelerin kafasındaki soruları da cevaplandıracaklarını belirtti.

Öztürk, ? maalesef  beslenme ve emzirmeyle ilgili karşımıza çıkan en büyük sorun, annenin emzirmeye tam uyum sağlayamaması. Bebeğin emme problemleri, bebeğin gelişim problemleri gibi sorunlar karşımıza çıkıyor. Bugün de öncelikli konularımız emzirmedeki zorluklar, anne sütünün devamını sağlamak gibi ve diğer konularla alakalı bilgilendirmeye, emzirmeyle alakalı ailelerin kafasındaki soruları cevaplamaya çalışacağız. Ailelere en büyük mesajımız, bütün annelerin kendine güvenmesi, emzirmenin sağlıklı ve başarılı bir şekilde olabileceğinin görülmesi, diğer bir nokta da bebeklere emzirme konusunda biraz fırsat verilmesi.? Dedi.

Programda emzirme danışmanları tarafından emzirme anında annelerin yaşadığı sorunlar için neler yapmaları gerektiği anlatıldı, annelerin soruları cevaplandırıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.