VALİ EV SAHİPLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

VALİ EV SAHİPLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Konuralp, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyonu ile turizme kazandırılacak. Bu kapsamda Vali Zülkif Dağlı, Hürriyet caddesinde bulunan ve tarihi dokuya uygun olarak yenilenecek olan 11 evin sahibi ile bir araya geldi.

 

 

Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında, Düzce Valiliği tarafından yürütülen ?Karadeniz Havzasında Sürdürülebilirlik Kültür Turizminin Geliştirilmesi projesi? ile Konuralp Mahallesinde yapılacak sokak sağlamlaştırılması dolayısıyla Vali Dr. Zülkif Dağlı ev sahipleriyle bir araya geldi.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi işbirliğiyle yürütülen 213.000 ? bütçeli proje ile Konuralp Hürriyet Caddesinde bulunan 5?i tescilli 6?sı tescilsiz toplam 11 evin dış cephelerinin, evlerin avluları ve bahçeleri de dahil olmak üzere sokağın tüm unsurlarının proje kapsamında tarihi dokuya uygun olarak yenilenmesi yapılacak.

2. Derece sit alanı olan bu alanın restorasyonu yapılarak tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor..

Projelendirme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu vurgulayan Vali Dağlı; Avrupa Birliği kaynakları ile bu projenin desteklenmesi ve devlet eliyle tüm resmî süreçlerin takip edilmesinin büyük bir şans olduğunu belirterek, ev sahiplerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.