İL GENELİ TARAMA SONUÇLARI RAPORLAŞTIRILDI

İL GENELİ TARAMA SONUÇLARI RAPORLAŞTIRILDI

Okul öncesi okullaşma oranını artırmak ve her çocuğun ilkokula başlamadan önce en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olmasını sağlamak için, 2016-2017 eğitim öğretim yılında başlatılan ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilecek olan çalışmalara  Vali Zülkif Dağlı?nın talimatları ile yeniden bir ivme kazandırıldı.

İl genelinde okula kayıtlı olmayan ve öncelikle bir sonraki eğitim öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak olan çocuklara ilişkin, okul müdürlükleri tarafından okulun öğrenci alacağı çevrede ikamet eden çocukların tek tek değerlendirilmesi, oluşturulacak komisyon marifetiyle alan taramaları yapılması, öğrenci velilerinin ziyaret edilmesi, her bir çocuk için yapılan ziyaretlerin ayrı ayrı tutanak altına alınarak hazırlanan dosyaların İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmesi yönünde planlamalar yapıldı.

Bu planlama kapsamında 02 Ekim 2018 tarihinde başlatılan okul öncesi alan taraması faaliyetleri, il genelinde okula kayıtlı olmayan ve öncelikle bir sonraki eğitim öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak olan çocuklara ilişkin, okul müdürlükleri tarafından okulun öğrenci alacağı çevrede ikamet eden çocuklar tek tek değerlendirilerek yapıldı.

Yapılan alan taramaları sonrasında okul yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit´i makamında ziyaret ederek, alan taramaları neticesinde elde ettikleri verileri paylaştılar. Ayrıca alan taraması çalışmalarını değerlendirmek için oluşturulan komisyon üyeleri Konuralp Anaokulu Müdürü Gülsüm Aydın Albayrakoğlu, Pakmaya Anaokulu Müdürü Senem Suveren ve İstiklal Anaokulu Müdürü Ayşe Yuca tüm il geneli alan taraması sonuçlarını bölümler ve sebepler şeklinde raporlaştırdılar. Oluşan bu ilk rapora göre devamı sağlanamayan öğrencilere yönelik çalışmalar devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmaları neticesinde alan taramalarında; geçen yıl 7169 olan öğrenci sayısı bu yıl 7900?lü rakamlara ulaştı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.