YILMAZ: DÜZCE HAK ETTİĞİ DEĞERE ULAŞAMADI

YILMAZ: DÜZCE HAK ETTİĞİ DEĞERE ULAŞAMADI

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, mecliste yaptığı konuşmada, 19 yıl geçmesine rağmen yerel yönetimlerin depremin izlerini silmeyi başaramadığını söyledi, doğal güzelliklerinin değerlendirilemediği Düzce?nin hak ettiği  değere ulaşamadığını belirtti.

 

 

12 Kasım depreminin 19. yıldönümü dolayısıyla meclis kürsüsünden Düzce Depremini anlatan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, 17 Ağustos Marmara depreminden 87 gün sonra yaşanan Düzce depreminin şehirde ağır kayıp ve yıkımlara neden olduğunu hatırlattı.  

Varto depreminin yıldönümünde bir milletvekilinin ??17 Ağustos ve 12 Kasım da devlet yoktu?? sözleriyle sorumsuzca ithamlarda bulunduğunu belirten Yılmaz, MHP?nin de bulunduğu dönemin hükümetinin derhal müdahalede bulunduğunu, yaklaşık 24 bin depremzedenin prefabrik konutlara yerleştirildiğini dile getirdi. 2 yıl gibi kısa bir sürede 8 bin civarında konutun Düzceli depremzedelere teslim edildiğini söyleyen Yılmaz, devletin üzerine düşen görevin, vatandaşların deprem konusunda bilinçlenmesini sağlamak başta olmak üzere 2009 tarihinde oluşturulan AFAD ın daha da güçlenmesini sağlamak imar planlamasını ve kanunlarını deprem ve diğer doğal afetler gözetilerek yapmak olduğunu vurguladı.

Yılmaz, ?Günümüz penceresinden Düzce ye bakacak olursak depremin üzerinden 19 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen yerel yönetimler maalesef depremin izlerini Düzce den silmeyi başaramamıştır. Depremden kalan orta hasarlı onarılmayan bazı binalar şehir içinde metruk bir şekilde durmaktadır. Bazı kamu binaları maalesef madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş ve çürümeye terk edilmiştir. Oysa Düzce de kirada oturan birçok kamu kurumu bulunmaktadır. Bu binalar ekonomiye kazandırılıp kamunun kar etmesi sağlanabilir.? Dedi.

 Geçtiğimiz günlerde yine Düzce depremi konusuyla mecliste konuşan Ak Parti Düzce Milletveklili Ayşe Keşir?in sözlerini hatırlatan Yılmaz, onca doğal güzelliğe rağmen Düzce?nin hak ettiği seviyeye ulaşamadığını vurgu yaptı.

Yılmaz, ? Geçen gün Düzce milletvekilimiz sn. Ayşe Keşir in anlattığı gibi Düzce gerçekten tarihi, doğal güzellikleri, coğrafi yapısı ve iki anakente olan mesafesiyle adeta saklı bir cennet gibidir.  Hatta o kadar saklıdır ki maalesef Düzce Konuralp müzesinin tanıtımını düzenlemesini yapamamış, yaylalarını turizme kazandıramamış işletmesini belediyelerin üstlendiği şelaleler düzgün işletilememiş, Karadeniz in ilk sayfiye yerlerinden olan Akçakoca gittikçe turizmde kan kaybetmiştir ve Düzce hak ettiği değere ulaşamamıştır.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.