VATANDAŞ KALDIRILMASINDAN YANA

VATANDAŞ KALDIRILMASINDAN YANA

Konuralp?in haber portalı Konuralp Tanıtım,  eskiden belde olan mahallede ilginç bir anket başlattı. ? Konuralp girişinden başlayan ve çıkışına kadar devam eden küp taş döşemeli ana yoldan memnun musunuz?? sorusu sorulan ankete gelen yorumlarda, birkaç yorumda tarihe uyan doku denilse de bir çok Konurapli yolların asfalt kaplanmasını istiyor.

 

 

Konuralp?in sesini duyuran Konuralp Tanıtım sayfasında ilginç bir anket başlatıldı. Ankette, yıllardır Konuralp sokakları ile özdeşleşen Arnavut Kaldırımı taşları halka soruldu.

? Konuralp girişinden başlayan ve çıkışına kadar devam eden küp taş döşemeli ana yoldan memnun musunuz?? sorusu sorulan ankete gelen yorumlarda ?Kesinlikle memnun değiliz? cevaplarının çokluğu dikkat çekerken, yürümenin bile zor olduğu yolda araçların da zarar gördüğü belirtildi.

?Tarihi doku işi safsata. Dünya üzerinde birçok örnek var.? Diyen vatandaşlar, ?Hayır değiliz, arkadaş araba ile giderken 9 şiddetinde depreme maruz kalmışçasına gidiyoruz, güzelim Konuralp in içine ettiniz. 18 katlı bina diktir, ama Tarihi doku bozulmasın mış. Geçin bu işleri. Önce yapılaşmayı bir durdurun..? şeklinde yorumlarda bulundular.

Tarihi dokuya uygun olsun denildiğini ancak  Atlı kapının altına niye asfalt döküldüğünü sorgulayan vatandaşlar, ?Bu takoz taşlardan mahallemizde çok çektik. Düşen mi, takılıp tökezlenen mi dersin.En sağlıklısı kilit taşlarıydı...? ifadelerini kullandılar.

Arnavut kaldırımı taşlarının kaldırılarak asfalt yapılmasını isteyen bir çok vatandaşın yanı sıra tarihi dokuya uygun gerekçesi ile bazı vatandaşlar taşların kaldırılmamasını isterken, henüz tamamlanmayan ankete gelen cevaplara bakıldığında, çoğunluğun taşların kaldırılması yönünde tercih kullandığı görüldü.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.