DERTLİ KADIN İSYAN ETTİ

DERTLİ KADIN İSYAN ETTİ

İnşaatı devam eden Yığılca yolunda Hasanlar köyü mevkiinde oturan ve evi kamulaştırılan kadın Karayollarından parasını hala alamadığını söyleyerek isyan etti.

 

 

Yığılca Hasanlar köyünde oturan Sebile Güner?in , evinin de bulunduğu 2,5 dönümlük arazisi yaklaşık 4 yıl önce Yığılca Düzce yolunun yapımına başlanmasıyla birlikte kamulaştırılmış. Evi yıkılan kadın ailesiyle birlikte kiraya taşınmış. Kamulaştırma dolayısıyla alacağı para ile ev alma hayali kurarken, yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen henüz parasının tamamını alamamış.

Güner yaşadığı sıkıntıyı anlatırken, ? Yol yapıldı ama biz karayollarından hala paramızı alamadık. Hasanlar köyüdeydi yerimiz, evsiz kaldık. 4 sene oldu yol iyi kötü yapıldı ama biz paramızı alamadık. Mahkemeye gidiyoruz, avukat karşımıza çıkıp bizimle konuşmuyor. Perşembe günü 10 kişi mahkemedeyiz, avukat bize görünüp de demedi ki derdiniz neydi, ne olacak. Verdiği para zaten 100 bin lira, 100 bin lira parayla 15 kişi ne yapacak.? Diyerek kendisi gibi başka insanların da mağdur olduğunu söyledi.

Kamulaştırmada 2,5 dönüm arazisinin gittiğini söyleyen Güner, hala uğraştıklarını ancak paralarını alamadıklarını dile getirdi.

?Biz karayolları ile mahkeme görüyorduk. Mahkemede bize verilen paranın topu 60 bin lira. Geri kala paramızı bir avukat el altına aldı dondurdu, kimseye vermiyor. 3 ayda, 6 ayda bir mahkemeye gidiyoruz. Kapıda dikildiğimiz kar bize. İçeri mahkemeye bile çağrılmıyoruz, biz savunulmuyoruz yani. Biz şikayetçiyiz. Biz evsiz bıraktılar. Çoluk çocuk sokakta kaldık. Yine yol yapılacak deniyor, bu sefer hepsini alacaklar. Belediye başkanından, herkesten şikayetçiyiz.? Şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.