EN AĞIR CEZA İÇİN İŞLEM BAŞLATTILAR

EN AĞIR CEZA İÇİN İŞLEM BAŞLATTILAR

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Baş Hukuk Müşaviri Av. Levent Atabay, geçtiğimiz günlerde Atatürk Devlet Hastanesi?nde meydana gelen güvenlik görevlisine saldırı olayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Saldırıyı tüm güvenlik görevlilerine yapılmış olarak kabul ettiklerini kaydeden Atabay, davanın takipçisi olacaklarını vurguladı.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Devlet Hastanesinde hasta yakınlarının darp ettiği güvenlik görevlisinin arkasında duran Güvenlik İş Sendikası, bugün adliye önünde bir basın açıklaması yaptı.

Güvenlik İş Sendikası Baş Hukuk Müşaviri Av. Levent Atabay,  darp edilen güvenlik görevlisinin tedavisinin hala devam ettiğini söyleyerek, ?özel güvenliklere nasıl bir kin varsa, hasta yakınları arkadaşımızın üzerine hunharca haince saldırmışlardır.? Diyerek, güvenlik görevlilerine saygı duyulmasını istediklerini belirtti.

Atabay,  ?Bu kişilerin beyaz kod uygulaması ile birlikte en ağır cezaya çarptırılması için biz Sendikamızın Hukuk Müşavirliği olarak bütün işlemleri başlattık. Türkiye?nin her yerinde, mezarlarda, kamu kurumlarında, hastanelerde, hatta oturduğumuz apartmanlarda, parklarda özel güvenlik görevlileri var. Bu arkadaşlarımız vatandaşın tüm güvenliğini sağlıyorlar. Genel kolluk kuvvetlerinin yardımcıları niteliğindedirler. Biz bu göreve saygı duyulmasını istiyoruz? dedi.

Saldırıyı tüm güvenlik görevlilerine yapılmış olarak kabul ettiklerini ifade eden Atabay, davanın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Diğer sendikalar bağlı güvenlik görevlileri adına da konuştuklarını söyleyen Atabay,  ?Biz arkadaşımızın üzerine dökülen kaynar suyu tüm güvenlik görevlilerinin üzerine dökülmüş kabul ediyoruz. Bu saldırıyı 15 kişi gerçekleştirdi. Biz 100 bin kişi olarak bu işin takipçisi olacağız. Güvenlik görevlilerinin ne kadar zor şartlarda görev yaptığının bilinmesi gerekir. Biz saygı ve güvenilirlik istiyoruz. Haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılacağının bilinmesini istiyoruz. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz? diye konuştu.

Atabay ayrıca olayın şuanda savcılıkta ifade aşamasında olduğu bilgisini vererek ?Bütün belge ve bilgileri savcılığa iletiyoruz? şeklinde açıklama yaptı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.