ÇAKIR'DAN EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ

ÇAKIR'DAN EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ

 

Milletvekili Osman Çakır, ilk etapta yeni eğitim sisteminin 4+4 olarak düşünüldüğünü, ardından 4+4+4 olarak 12 yıllık zorunlu eğitim konusunun gündeme geldiğini belirterek "Eğitim ile ilgili 4+4+4 diye ifade edilen eğitim sisteminin amacı yasal anlamda zorunlu eğitimi iki kademeli hale getirmekti. Buna 4 yıl daha eklendi ve 12 yıllık zorunlu eğitim oluştu. İlkokula başlama yaşını bir yıl geri çekmiş olduk. Aslında bu bir yıl değil. Çocukları 60 ayı geçen veliler bu çocukları eğitime uygunsa okula verebilecekler.  Ama 66 aylıktan sonra zorunlu olacak.  Benim bir oğlum 64 aylık okula başlamış, kızım 72 aylık başlamış. Arada büyük fark var. İlkokula başlama yaşının arada ki farkının çok olmasını istemiyoruz. Anne ve babalar 60 aydan sonra çocuklarını okula gönderebilirler. Ama 66 aydan sonra mecburiyet var. Bunun amacı budur. Çocuklarımıza bir yıl kazandıracağız. Okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmek mümkün olmadı. Bu maddi olarak oldukça zor oldu. Ama çocuklarımız şimdi başlarlarsa ilk yılında kalem vermeyeceğiz. Yeni müfredatlar geldi. Eğitimde ideolojik duruş olmaz. Bunlar tamamen bitti. 66 aylık çocuklara okula göndermemek için rapor almak çocuğa zillettir ve haksızlıktır. Çocukların rapor alması ileride sorun olacaktır. Bu psikolojik zararlar verecektir. Bu çocuklara bir yıl kaybettirir" dedi.
 
  BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR VAR
 Çakır, Türkiye genelinde halen uygulanan birleştirilmiş sınıflar örneğini vererek, "Yıllarca 1, 2 ve 3. sınıflar ile 4. ve 5. sınıflar aynı okulda okudular. Bunları kaldırmaya çalışıyoruz. 60 aylıktan sonraki 66 aylıktan önceki çocuklar için, örneğin 64 aylık çocuk okul yükünü kaldırabilecekse çocukların okula gönderilmesi, gerçekten uygun değilse sıkıntı olacaksa çocukları okula gönderilmemesini istiyoruz. Bazıları öğretmenler çocuklara sınıfta bez mi bağlayacak diye soruyor. Bu çocuklarımızı aşağılamanın küçük görmenin anlamı yok. Çok fazla bir fark yok. 72 aylıktan 66 aylığa indi. 6 ay önce başlamış olacak. Ben çocukların okula verilmesinden yanayım" ifadelerini kullandı.
 
  2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA PREFABRİKE OKUL KALMAYACAK 
 Çakır, fiziki durum hakkında da bilgiler vererek "Düzce'de ufak tefek sıkıntılar var. Kirazlı'yı aldık ama AFAD Müdürlüğü'ne vereceğiz. Gümüşpınar'da 270 dönümlük yer var. Orada çok sayıda okulun açılmasını istiyoruz. Onunla alakalı yazışmalar bitti. Önümüzdeki yıllarda projeler var. Bu projeler kabul ettirildiğinde 2015-2016 yılı itibarı ile okul problemi kalmayacak. Prefabrik okullar kalkacak" şeklinde konuştu.
 
  DÜZCE LİSESİ 2 OKUL YAPACAK
 Eski Düzce Lisesi arazisinin satışı ile ilgili  olarak konuşan Çakır, "Bildiğiniz gibi maliye serbest bıraktı. Şehir merkezinde ki yerlerin satılması ile ilgili olarak yetki verdi. Eski Düzce Lisesinin arazisi ihale ile satılacak. Belki Düzce Lisesi, Düzce'ye iki okul yapacak. Kesinlikle kaynak eğitim dışında kullanılmayacak. Bu tamamen eğitim için kullanılacak" dedi.
 
  ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
 Son olarak mülteci ailelerin çocukları ile ilgili olarak konuşan ve "Onlar bize mirastır. Sahip çıkmamız gerekir" diyen Çakır; "Göçmen ailelerin konusunu bende merak ediyorum. Düzce'de 128 aile olduğu söyleniyor. Biz tarih boyunca hep böyle yaptık. 500 peşmergeye baktık. Bunlar bizim mirasımız. Mirasımız olmasın, insan olmanın gereği sahip çıkmak zorundayız. Suriye'de 2 bin 200 çocuk öldürüldü. Bunlara sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
  (İHA)

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.