BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM'DAN, ORTA HASARLI BİNA AÇIKLAMASI

BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM'DAN, ORTA HASARLI BİNA AÇIKLAMASI

 

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun demeçlerinden yola çıkılarak yapılan haberleri de eleştirerek, bu tür haberlerle Sakarya'da bu tür binaların yıkımının belediye tarafından gerçekleştirildiği ancak Düzce'de herhangi bir faaliyette bulunulmadığı yönünde bir algılamanın ortaya çıktığını belirtti. "Bunlar gereksiz şeyler. Her belediye aynı. Oraya ayrı kanun, buraya ayrı kanun yok" diyen Bayram, sürekli olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüştüğünü hatırlatarak şunları söyledi: "Kendisinin binaları yıkacağız gibi bir ifadesi olmuş galiba bu şekilde okudum. Ancak öyle değil tabii bu konu. Valilikten onlara 'Şu binalar onarımını tamamlamamış, yıkın' diye bir talimat gelirse onlar devreye girecekler. Biz de aynı durumdayız. Sakarya'da Valilikten böyle bir yazı gelmiş. Aksi halde belediye olarak bu kararı alarak bu binaları yıkamazsınız. Belediyeler olarak biz neyi yıkarız? Kaçak bina olması durumunda yıkarız. Biz de yıkıyoruz zaten görüyorsunuz. Ancak orta hasarlı binalarda yetki Bakanlıkta. Yani şu anda Valilikte. Oradan bize şu binalar onarımı tamamlamadığından şeklinde bir yazı gelirse biz devreye girebiliriz. Aksi halde bu bina onarım yapmamış diye binayı yıkamayız. Bunu Sakarya da, Kocaeli de yapamaz. Orada gazeteye yansıyan şekli ile de bir yanlış anlaşılma var. Sanki Sakarya yapıyor biz yapamıyor şeklinde. Böyle bir şey yok. Her belediye aynı. Oraya ayrı kanun bize ayrı kanun yok. Olay bu, başkanın da dediği bu."

Depremlerden sonraki hasarlı binalarla ile ilgili yetkinin belediyelerde olmadığına önemle vurgu yapan Başkan Bayram, İzmit, Sakarya Yalova, Düzce ve tüm deprem illerinde bu şekilde olduğunu söyledi. Hasar tespit çalışmalarının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini de hatırlatan Bayram, orta hasarlı binaların onarım süreçlerinin de tamamen yine aynı bakanlığın yetki ve kontrolünde devam ettiğini kaydederek, "Bizim burada yapacağımız Valiliğin alacağı kararlar doğrultusunda hareket etmektir" dedi.

Son olarak Atatürk Bulvarı'nda bulunan orta hasarlı bina ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bayram, bu bina ile ilgili de aynı durumun söz konusu olduğunu söyledi. Mahkemesinin bittiğine işaret eden bayram, konu ile göreve geldiği günden bu yana da özel olarak ilgilendiğini aktardı. Bayram, "Arkadaşlarımıza da talimat verdim. Bizim üzerimize düşen bir şey varsa yaparız. Ancak mahkemelik olmuş bir konu. Bizim elimizden gelen bir şey değil. Bu böyle bilinmeli" şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.