YILMAZ: HEMEN 112?Yİ ARAYIN

YILMAZ: HEMEN 112?Yİ ARAYIN

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, kış mevsimi ile birlikte artan karbonmomoksit zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu.

 

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı, hem sobaların hem bacaların standartlara uygun olması gerektiğine dikkat çekti.

Yılmaz, ? Soba zehirlenmeleri alçak basınçlı havalarda bacaların çekmemesiyle veya bilgisizlikten ihmalden, yanlış kullanımdan kaynaklanmaktadır. Karbon monoksit tatsız kokusuz anlaşılması zor olan bir gaz türüdür o yüzden öncelikle tedbir almak gerekir. Sobaların TS garantili olduğunu bilmek gerekir ya da kontrol etmek gerekir. Bunun dışında bacaların iyi çekmesini sağlamak gerekir. Bacaları ısınmadan faydalanacağız diye çok uzatmamak mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde ikmal yerine göndermek oradan da geriye doğru tepmesini önlemek mümkünse gece yatarken sobaları söndürmek gerekir. Soba yanar vaziyette yatmamak gerekir onun dışında sönmüş sobayı tekrar tutuşturacağız diye uğraşmamak gerekir. Bazen de duyuyoruz bacası olmayan tarzda sobaları kullanıyorlar ısınmak için. Bacası olmayan ya da kapalı alanlarda çok kullanmamak gerekir.? Dedi.

Soba zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirleri sıralayan Yılmaz,zehirlenme belirtisiyle karşılaşıldığında ortamı havalandırmak ve kişiyi de ortamdan uzaklaştırmak gerektiğini söyledi,  hemen 112 acil hattının aranmasını istedi.

Yılmaz, ? ortamda bulunan kişinin gaz kokusuz olduğu için ve dumandan gözle görülür bir şey olmadığından anlamak zor.  Ancak uyku hali yorgunluk hissi gibi bir takım belirtilerle eğer ortamda bulunan kişi fark edebilirse olur ama çoğu zaman dışarıdan birilerinin görmesi gerekiyor. Eğer kendi kendine bu durumu fark edebiliyorsa zaten tıbbi bir şekilde hızlı müdahale edilmesi için bizlere ulaşacak biz de gerekli desteği vereceğiz.? Şeklinde konuştu.


 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.