VATANDAŞLAR TEDİRGİN

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Düzce Merkeze bağlı Duraklar köyü sınırları içerisinde gece bir anda bastıran koku vatandaşı tedirgin etmiş 2 çocuk kokudan etkilenmişti. Koku azda olsa devam ederken vatandaşların tedirgin bekleyişi de sürüyor.

 

 

Düzce merkeze bağlı Duraklar köyünde yaşanan koku vakasında, Mahalle halkı kokunun nedeninin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalarının atıklarının DSİ'ye ait kanala atıldığından kaynaklandığını iddia ederken yetkililerde sahada incelemelerde bulunmuşlardı. Sudan örnekler alınarak inceleme başlatılırken,  Bölgede yaşayan vatandaşların ise tedirginliği devam ediyor. Gündüz saatlerinde azda olsa koku devam ederken kanal içerisinden akan suyun üzerinde ki yağlanma da gözlerden kaçmadı.

Mahalle sakini Erhan Kurnaz, 1 Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikaların yağmuru fırsat bilip su kanalına kimyasal atıkları saldıklarını belirterek, daha öncede yaşadıklarını ancak seslerini duyuramadıklarını dile getirdi.

Kurnaz, ?Dün akşam zehirlenmeler yaşadık. Tedirginiz daha öncede bu olaylar yaşandı, daha öncede sesimizi duyurmaya çalıştık. Fakat geliyorlar numune alıyorlar numune temiz çıktı diyorlar gidiyorlar. Karşı komşumuzun iki adet hayvanı daha öncelerde telef oldu. Daha önce bu kanalda kurbağalar vardı artık kurbağalar bile yaşamıyor. Biz insan olarak nasıl yaşayacağız onu da bilmiyoruz. Her şey aslında ortada kendini gösteriyor. Yetkililer çalışma yapacağız diyorlar, kanalı temizleteceğiz diyorlar. Bu kanalın temizlenmesi bir çözüm olmaz, bu çözüm ya OSB'ye arıtma tesisinin yapacaklar yada bu kanala kesinlikle su bırakmayacaklar. Her yağmurda OSB'nin bütün pisliği bu kanaldan akıyor. Bu kanal ise Efteni Gölüne oradan Büyük Melen Deresine oradan da İstanbul'a içme suyu olarak gidiyor. Biz kalıcı bir çözüm istiyoruz burada çoluk çocuğumuz var kanala iniyorlar. Ya çocuğun başına bir şey gelse uyku halinde olsaydık ne olacaktı. Benim çocuklarım etkilendiler sıkıntılı bir durum olmadı şu an iyiler gaz kokusu var? diye konuştu.

Mahalle sakini bir kadın ise, kokudan etkilendiği söyleyerek, ? bunu her sene yapıyorlar? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.