Kültür Koleji Matematik Köyü'nde

Kültür Koleji Matematik Köyü'nde

Düzce Kültür Koleji 7 ve 8. sınıf öğrencileri hafta sonunu geçirmek için Şirince'de bulunan "Nesin Matematik Köyü?ne gittiler. Şirince'de kahvaltı ile başlayan gezide matematik profesörü Ali Nesin ile sohbet edip kitap imzalatma imkanı da bulan öğrenciler 3 gün boyunca matematik dersinin yanı sıra deneme sınavları ve etüt programları ile dolu dolu bir program geçirdi.

Düzce Kültür Koleji öğrencileri ve öğretmenleri İzmir'in Şirince Köyü'ndeki Matematik Köyü'ne giderek farklı bir deneyim yaşadılar. Ailelerinden ayrı 3 gün geçiren öğrenciler kendilerine yüklenen sorumluluk ile kişisel gelişimlerine de katkı sağlandı. Türkiye'de matematik bilincini artırmak için 2007 yılında Matematik Profesörü Ali Nesin tarafından kurulun Matematik Köyü öğrenciler hem keyifli anlar geçirdi hem de matematiğin bilmedikleri yönlerini keşfetti. Kültür Koleji öğrencileri metematiğin bilinmeyen yönlerini öğrenme fırsatı buldu. Kültür Koleji öğrencilerine Okul Müdürü Murat Sert, Zümre Başkanı Münevver Aygören ve matematik öğretmenleri Muammer Çiner, Esra Sevinç, Ebru Bayakı eşlik etti. Okul Müdürü Murat Sert gezi hakkında bilgi vererek; "Düzce'den geçtiğimiz Perşembe günü İzmir Şirince'ye hareket ettik. Cuma sabahı Şirince Köyü'ne ulaştık. Kısa bir süre dinlendikten sonra Matematik köyünde Ali nesin ve matematikçi akademisyenler tarafından öğrencilerimize matematik dersi anlatıldı. Dersin ardından Şirince'nin önemli tarihi yerlerini öğrencilerimiz ile birlikte keşfetme imkanı bulduk. Cumartesi günü derslerimizin ardından Öğrencilerimiz ile birlikte Selçuk İlçesine giderek burada, Artemis tapınağı, Ayasulluk Tepesi, Selçuk Kalesi İsabey Camii'ni gezdik. Pazar günü ise yine matematik derslerinin ardından Alsancak, Kordon, Saat Kulesi, Kemeraltı gibi İzmir'in önemli ve turistik noktalarını ziyaret ettik. Akşamları ise öğrencilerimize öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere çeşitli deneme sınavları yapılarak etüt yapmaları sağlandı. Öğrencilerimizin kişisel gelişimleri açısından da çok verimli bir etkinlik oldu. Öğrencilerimiz için hem eğlendiler hem de öğrendiler" dedi

İlgi çekici matematik dersleri, keyifli sohbetler, soru çözümleri, sosyal ve sportif aktiviteler ile dolu bir programın ardından köyden ayrılan öğrenciler Düzce'ye döndü.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.