AK PARTİ DÜZCE MİLLETVEKİLİ ÇAKIR'DAN TURİZM ATILIMI

AK PARTİ DÜZCE MİLLETVEKİLİ ÇAKIR'DAN TURİZM ATILIMI

Düzce Milletvekili Osman Çakır, Akçakoca'da turizmin deniz ve güneşle sınırlanmasına son vermek ve sezonu uzatmak amacıyla alternatif turizm yatırımlarına ihtiyaç olduğunu bu konuda çalışmalarda bulunulduğunu açıkladı. Bu kapsamda Altunçay ve Sarıyaylada iki gölet oluşturma kararının alındığını 2012 de yer tesliminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Çakır açıklamasında "Bu bölgelerde istimlakler bitti. Hiçbir sorun yok. Şifalı su -Aktaş- Hemşin güzergahında bir orman yolu ile bölgeyi doğa turizmine açmayı hedefliyoruz. Bizim ormanlarımız çok farklı dokulardan oluşur. Bu nedenle de farklı güzellikler ve görüntüler verir. İçerdeki yaban yaşamını da canlandırdığımızda ve göletlerin etrafında yeni mesire alanları oluşturulduğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı bölgeye yatırımları getirmekte tereddüt etmeyecektir" dedi.

Bu çalışmaları Akçakoca için İşletme Fakültesi'nden daha önemli bulduğunu belirten Çakır; "Büyük bir zincir oteller gurubu Batı Karadeniz bölgesinde 30 kadar otel yapmayı planlıyor. Biz bu nedenle çeşitlilik oluşturmalıyız ve bunu bir an önce sağlamalıyız. Bu konuda başta belediyemiz olmak üzere bölgedeki tüm dinamiklerin iş birliğine ihtiyaç vardır"  ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.