4+4+4 EĞİTİM YILI KURTSUYUNDA SIKINTILI BAŞLADI

4+4+4 EĞİTİM YILI KURTSUYUNDA SIKINTILI BAŞLADI

 Geçtiğimiz yıl yasalaşan ve Türkiye genelinde dün tam anlamıyla başlayan 4+4+4 eğitim yasası Düzce'de sıkıntılı başladı. Düzce'nin kalabalık köylerinden biri olan Kurtsuyu köyünde bulunan İlköğretim Okulu kapılarını bu eğitim öğretim sezonunda açamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından branş öğretmenlerinin az olması nedeni ile okulun çevre okullarına taşınması gerektiğinden okul bu yıl açılmadı. Köyde bulunan yaklaşık bin 200 kişi durumu okulların açıldığı gün protesto ettiler.Öğrencilerini başka bir okula göndermek istemeyen bir veli, okulun kapanmasını istemediklerini belirtti. " Biz okulumuzun kapanmasını istemiyoruz. Zaten niye kapandı bilmiyorum. Biz 17-18 km sabah akşam 2 metre kar yağıyor biz çocuklarımızı bekleyeceğiz. Biz köyümüzü geri istiyoruz. Bizi duyan gören bilen herkes duysun biz okulumuzu geri istiyoruz. Biz çocuklarımızı başka okula göndermeyiz. Burası Kurtsuyu yüksek bir köy buraya 2 metre kar yağıyor. Yol ulaşımlarında güçlük çekiyoruz. Merkezi yolumuz en az 10 gün kapalı kalıyor. Mahalleleri hiç söyleyemiyoruz bile. Servisler bu kış aylarında nasıl öğrencileri alacak getirecekte okula bırakacak. Bunu kimse düşünmek istemiyor herhalde. Bu öğrenciler nasıl eğitim görecek. Biz ne servis istiyoruz ne yemek istiyoruz ne yakacak istiyoruz, biz sadece okulumuzu geri istiyoruz. Yeterki okulumuz kapanmasın. Velilerimiz her şeyi temin ederiz. Biz öğretmen istiyoruz." Dedi.Nejat Yılmaz isimli bir vatandaş ise yetkililerin bu çocukları düşünmediğini ve okulun tekrar açılması gerektiğini belirtti. Yılmaz şöyle devam etti: "Okulun açılmasını istiyoruz. Bu kadar çocuğa yazık. Kışın yollarda bu çocuklar nasıl gidip gelecek. Burası bayırlı arazi. Buralar dik bölgeler. Yüksek kesimde olduğumuz için buraya kışın çok kar yağar. Bu kadar çocuğu düşünmüyorlar mı? Araba çıkmıyor. Yollar bozuk. Kazası var belası var. Bu okulun açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.Köyün azası metin öztürk ise: " Okulun kapanmasını istemiyoruz. Kabalağa servis istemiyor. Tepeköy istemiyor. Nasırlı istemiyor kabalak istemiyor. Nasırlıda ki okul bizden daha küçük ama orası açık. Anlamış değilim. Burada çocuk daha fazla. Kayıt yapılamamışlar var. Burası 90 öğrenciye çıkar. Biz devletten hiçbir şey istemiyoruz. Sadece biz öğretmen istiyoruz. Öğretmen tutup burada öğreteceğiz. Velilerimiz de burada yabancı araçlara çocuklarını asla teslim etmez. Başka köylere asla göndermeyeceğiz. Devlet Okutmayacaksa bizde çocuklarımızı okutmuyoruz. Yetkilerin bir çıkarımı var? Bizi de köyden çıkartıp koyacaklar. Ne emelleri varsa önce bizi taşısınlar ardından burada ne yapacaklarsa yapsınlar. Ben bir aza olarak ben bu köyün vatandaşların köylülerin başını yere indirmek istemiyorum. " diye söyledi.

Bir başka veli Ali Öztürk ise: " Buradaki sıkıntı çocukların aşağıya gitmesidir. Biz bir veli olarak çocuklarımızı aşağıya göndermek istemiyoruz. Burada çocuklar 2 metrelik karda gidip gelmesi sıkıntı akşama kadar bu sıkıntılı bölgelerde gidip gelmesini istemiyoruz. Beklemek istemiyoruz. Okulun tekrar geri dönmesini önemle rica ediyoruz" dedi.

Hamza yurtsever isimli bir başka veli ise: " Sıkıntı biz okulun kapanmasını istemiyoruz. Aynı zamanda bizim bu okulumuz tam donanımlı. Tam teşekküllü bir okulumuz var. Diğer okulların içinde olmayanlar bu okulda var. Bütün sıkıntılarımızı yetkilere gittik anlattık. Ama kimse dinlemedi." Şeklinde konuştu.

Kumra Örnek isimli bir veli ise: " Biz bu okulumuzun öncelikle kapanmasını istemiyoruz. Niçin böyle yaptılar. Hükümet eğitimi zorunlu kılıyor ama bizim buradaki okulumuzu kapatıyor. Bu hangi akla hizmettir anlamış değilim. Bence bizim çocuklarımıza sahip çıksın. Zorluk çıkarmasınlar. Çocuklarımız ortada kaldı. Ben zorunlu eğitimi veriyorlar bizim okullarımızı kapatıyorlar. Bizim işimiz gücümüz her şeyimiz burada. Liseli okuyan öğrencilere bile servis çıkmıyor. Bize sahip çıksınlar. Her şeyi istiyorum. Bu eğitim zorunluysa bunu bizim çocuklarımıza sağlamak zorunda." Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.