MHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÇAKAR, BAHÇELİ’DEN OY İSTEDİ

 MHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÇAKAR, BAHÇELİ’DEN OY İSTEDİ

 MHP Genel Başkan adayı Ahmet Çakar, partisinin 4 Kasım'da yapılacak olağan kurultayı öncesinde partisinin il başkanlıklarını geziyor. MHP il Teşkilat binasında partililerle buluşan Çakar, Kürt sorununa değindi. PKK bölücü terör örgütünün Kürt halkının temsilcisi olmadığını belirten Çakar, Silahlı Kuvvetler yetersiz kaldığı takdirde doğudaki Kürt halkının birliği sağlayarak PKK'yı yok edeceğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin alan savunması olmadığını, bu yüzden de PKK'ya istedikleri zaman müdahale edemediklerini kaydeden Çakar, "Sahada çarpışan genç, dinamik güvenlik güçleri kardeşlerimi dinlediğimde 'Allah aşkına bizi kurtarın' diyorlar. Bizim güvenlik güçlerimizi PKK'ya boğduruyorlar. Bizim alan savunması hakkımız yok. Onlar bizim askerlerimizi vurabiliyor. Ama biz vuramıyoruz. Çünkü bir operasyon yapabilmek için yetkili makamların iznini almak gerekiyor. Bizim askerimizin teröristi gördüğü anda vurma hakkı yok. Böyle şey olmaz. Bu akıl dışı, çağ dışı bir durum. Cumhurbaşkanı ordunun ve yürütmenin başıdır. Cumhurbaşkanı Ankara'daki rütbeli adamların verdiği karara göre değil, güvenlik güçlerinin görüşünü alarak çözüm üretmelidir" dedi.
Türklerle Kürtlerin kardeş olduğunu söyleyen Çakar, "Kürt kardeşlerimiz ile PKK'yı karıştırmak yanlış. Biz beraberiz. Kürtçe'de 5 bin Türkçe kelime var. Bizim bizzat oradaki kardeşlerimizin hissettiklerini bilmemiz gerekiyor. Türk-Kürt kardeşliği binlerce yıldan süregeliyor. Biz Kürtlerle meydan savaşlarında, Çanakkale Savaşı'nda, İnönü'de beraberdik. Türkler neredeyse Kürtler de oradadır. Allah'ın bahşettiği kardeşliği kimse bozamaz. Türklerle Kürtler kardeştir, onları ayıran kalleştir. Tarih ilmi kardeşliğimizi belgeliyor. Bölücülüğü ortadan kaldırmanın yolu bilimsel kaynakları halka anlatmaktan geçiyor. PKK'nın arkasında Hıristiyan alemi mevcuttur. Onlara lojistik destek sağlayanların başında ABD vardır. ABD hem dost görünüyor hem de arkamızdan kuyumuzu kazıyor. Bir müttefik hem dost hem düşman olamaz" şeklinde konuştu.
Çakar "Kongremizde fikirde birlik, tercihte özgürlük zihniyetinin hakim olmasını istiyoruz. Benim adaylığımın sebebi kendimi bir yere taşımak değil, Türkiye'de demokrasi zihniyetini değiştirmek içindir. Artık karizmatik lider anlayışı sona ermiştir. Ben kontenjan uygulamasına karşıyım. Eğer genel başkan olursam bütün illerden delegelerimizin belirlediği adaylarla listemizi hazırlayacağız ve seçimlere gideceğiz. Hiçbir aday bunu söylemiyor. Ama ben böyle düşünüyorum. Kendim genel başkan olursa kongre tarihinden 2 ay önce istifa ederek herkesin kongreye eşit girmesini sağlayacağım" dedi.
Düzce'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'den oy isteyen Çakar, "Genel Başkanım Devlet bahçeliden oy ve Kongreye tüm genel başkan adaylarının el ele girmesini istiyorum. Artık soğuk savaş dönemi siyasette istifa etmiştir. Tek adaylık döneminden çıkmamız lazım. Kim genel başkan olursa da onun emrinde çalışmak için söz veriyorum" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.