DÜZCE’DE SU ÜRÜNLERİNE DENETİM

DÜZCE’DE SU ÜRÜNLERİNE DENETİM

 Düzce İl Müdürlüğü, Akçakoca İlçe Müdürlüğü, Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi, Akçakoca Emniyet ve Jandarma ekipleri ile denizden Ereğli Sahil Güvenlik personeli ile koordineli olarak su ürünleri avcılığına yönelik hafta sonu ve hafta içi yapılan denetimler sonucunda küçük boyda avlanmış 200 kilogram lüfer ve 16 adet kalkan balığına el konuldu, 3 işletmeye idari para cezası kesildi.

İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılı içerisinde yapılan 313 denetimde, avlanma zamanına uymadığı için 2 işletmeye, küçük boyda su ürünleri satışı yaptığı için 4 işletmeye, yasak av araçları satan 1 işletmeye ve yasak avlanma araçları ile avlandığı için 3 kişiye toplam 8570 TL. idari para cezası uygulanırken denetimlerde 88 adet Sazan, 10 adet Yayın, 24 adet Kızılkanat, 214 kg Lüfer, 16 adet Kalkan balığına el konularak kamulaştırması yapılmak üzere Mili Emlak Müdürlüğüne teslim edildi.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, "Su ürünleri avcılığı ve satışı yapanların yasal yaptırımlarla karşı karşıya gelmemek için uygun zamanda, uygun araçlarla, boy ve tür yasaklarına dikkat etmeli. 2012 yılı 3/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde faaliyetlerini yürütmeleri gerekir. İlimizde yaygın olarak avcılığı ve satışı yapılan lüfer balığının boyunun en az 20 santimetre, hamsinin 9 santimetre, istavrit, mezgit ve barbunun 13 santimetre, tekirin 11 santimetre ve kalkan balığının 45 santimetre boyunda olması gerekiyor. Gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en önemli miraslarımızdan biri olan balıklarımızın nesillerinin korunması gerekiyor" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.