CUMA HUTBESİNDE “KERBELA” ANLATILDI

CUMA HUTBESİNDE “KERBELA” ANLATILDI

 

Hutbede, Hz. Hüseyin ve yetmiş kişinin şehit edildiği Kerbela olayı, "Asırlardır yüreklerimizi sızlatan, bağırlarımızı yakan elim hadise" olarak tanımlandı. Olayın, başta milletimiz olmak üzere Hz. Peygamberi ve O'nun Ehl-i Beytini seven bütün mü'minleri derinden yaraladığı ve kalpleri incittiği belirtilen hutbede, Kerbela olayının, kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara gark ettiği vurgulandı.  

"Kerbela'da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının, haksızlığa ve zulme karşı onurlu direnişleri, doğruluk adına samimi yürüyüşleri, bütün müminlerin gönüllerinde unutulmaz izler bırakmıştır" denilen Cuma hutbesinde, Hz. Peygamber'in torunlarına bu zulmü reva görenlerin insanlığın ortak vicdanında mahkûm edildiği kaydedildi. 

 Muharrem ayının ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu bildirilen hutbede, yaşanan üzüntülerden ders alınması gerektiği de vurgulandı. Hutbede, şu ifadelere yer verildi. 


"Bizler bu hadisenin matemini tutarken, aynı acıların bir daha yaşanmaması için; Muharrem'i doğru okuyup anlamaya, müspet sonuçlar çıkararak ibret almaya ve Yüce Rabbimizin 'Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın' emrine uygun hareket etmeye her zamankinden daha çok muhtacız. 

Muharrem ayını, Hz. Hüseyin'in uğrunda canını feda ettiği hak, adalet, rahmet, merhamet, müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyası ve Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için fırsat bilmeliyiz. Muharrem ayında yaşattığımız aşure geleneğimiz, bu kardeşliğin en güzel örneklerinden biridir. Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesidir. Aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin, aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi, milletimiz asırlardır birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam etmektedir.

Bu vesileyle şehitlerin efendisi, Rahmet Peygamberi'nin çiçeği, cennet gençlerinin seyyidi, ümmetin gözbebeği Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.