DÜSİAD İLÇELERLE EL ELE

 DÜSİAD İLÇELERLE EL ELE

 Ensar Kongre ve Düğün Sarayında yapılan programa katılım oldukça yüksekti. DÜSİAD'ın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Basın Yayın Sözcüsü İlhan Celiloğlu, ilçelerin sıkıntılarını, hedeflerini paylaşma, sinerji oluşturma adına lokal toplantılar yapmak ve nasıl Düzce'yi daha güçlü yapmak adına beyin fırtınasını birlikte oluşturmak için bu toplantıyı yaptıklarını söyledi. Celiloğlu, "Konfederasyonumuz TUSKON'un, Federasyonumuz MARİFED'in tüm programlarından bundan sonra ilçelerimizdeki iş adamlarımızı da en üst seviyede faydalandırmak düşüncesindeyiz. DÜSAİD olarak yaptığımız her yurtdışı gezisine, üyelerimize yönelik eğitim programlarına, sosyal projelere ilçelerimizin de katılımını en üst seviyede olmasını sağlamak hedefindeyiz. Daha Güçlü bir DÜSİAD, daha güçlü bir Düzce, daha güçlü bir Türkiye adına haydi hep birlikte el ele diyoruz" dedi.

DÜZCE ADINA YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ HAMLELER VAR.
İlçelerle El Ele programında konuşan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, DÜSİAD olarak ilçelerle el ele sloganıyla bundan sonra Düzce de her alanda faal olmak istediklerini söyledi. Çakır, İlçelerdeki Kaymakamlar, Belediye Başkanları Sanayici ve İş Adamlarıyla lokal toplantılar yaparak hedeflerine, sıkıntılarına, güzelliklerine ortak olup katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Başkan Çakır, "Düzce adına yapmamız gereken çok önemli hamleler var. Düzce'nin önceliklerinin bir kurula ihtiyaç vardır. Böyle bir kurulun oluşumuna her zaman destek vereceğimizi belirtmek isterim. Düzce istihdam kümelenmesi, tekstil ve otomotiv sektörde toplanmıştır. Bu iki sektörün toplam istihdamı 4.500/5 bin kişidir ve bir OSB oluşturulacak şekildedir. Dolaylı sebeplerden bir yatırım kayması yaşanırsa, Düzce'de işsizlik sıkıntısı olur. Düzce'nin buna paralel alternatif yeni yatırımlara alt yapı hazırlığı olmalıdır. İslah OSB başvurusu yapan Gümüşova bölgesi 3.500 metre kare alan, Çilimli 1.500 metre kare alan, Akçakoca İSKİ Havzası dışında oluşu, demir çeliğe yakınlığı, Karasu liman projesine yakınlığından dolayı bölgede de imkan varsa mutlaka OSB oluşumu için çalışmalar yapılması gereken ilçelerimizdir" dedi.
Stratejik Teşvikte turizm de desteklenecek iller arasında Düzce'nin olmayışından dolayı üzüntülü olduklarını da belirten Eyüp Çakır, %60-70 tarım topluluğuna sahip olmamızdan dolayı tarım ve hayvancılık OSB'alanı oluşturulmasını zorunlu kıldığını söyledi. Çakır, "Düzce Üniversitesi Teknopark alanı mutlaka ihtisas Teknopark olmalıdır. Biz Düzce'de her renkten, her siyasi görüşten insanın bir arada olduğu, muhalefeti, iktidarı, tüm siyasi partilere ait düşünceyi içinde barındıran işadamı ve sanayici kimliğiyle, yaptığı iş kolunda güven veren, geçmişi temiz, geleceğe ümitle bakan, hedefini ülkemizin, ilimizin daha iyi yerlere gelmesi adına oyun alanını dünya olarak belirleyen ve bu yüzden sloganında "Düzce'nin Dünyaya Açılan Kapısı DÜSİAD" diyen, kavgayı değil uzlaşmayı seçen, gelmişe değil geleceğe bakan, küçük düşünce ve saplantılara takılmadan, sadece ülkesi adına hedefler belirleyen, Düzce adına kocaman bir gönüllüler ordusuyuz. Biz DÜSİAD'lıyız" şeklinde konuştu.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz'da programda yaptığı konuşmada, Düzce'nin gelişmesi için tüm sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve işadamları ile birlikte taşın altına ellerin koyulması gerektiğini ve valilik olarak her türlü olumlu projeyi destekleyeceklerini söyledi.
Yılmaz, "21. Yüzyılda Düzce'de turizm sektörünü desteklememiz lazım. Yemyeşil Düzce'mizi turizmde en iyi yerlere getirmeliyiz. Son günlerde kentsel dönüşüm gündemde. Seferberlik anlayışı içinde ilçe belediyeleri ile birlikte bunu başarmak zorundayız. Bir de 3. Bir konuya değinmek istiyorum. Prefabrik okullar konusu. Yüzde yüz eğitime destek için bir tuğla da biz koymalıyız" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.