DÜZCE'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

DÜZCE'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

 Düzce'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başladı. Anıtparkta düzenlenen töreninin ardından Öğretmenler günü kutlaması Gençlik Merkezi'nde devam etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Adnan Yılmaz, her şeyin hızla değiştiği büyük dünya yarışında önde olunmasının yegane yolu eğitimden geçmekte olduğunu işaret ederek "Bununda mimarı sizlersiniz. Milletçe topyekun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmayı hedefleyen bu hedefe ulaşmak içinde kararlılıkla yürüyen Türkiye Cumhuriyetinin geleceği öğretmenlerimize emanet edilmiştir. Ülkemizdeki bütün meseleleri ortak akılla ve güç birliğiyle, eğitimle çözüleceği muhakkaktır" dedi.
"Bilim ve teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin ortaya konan yeni bir icat iyi yetişmiş bir insandan daha kıymetli değildir" diyen Vali Adnan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; "En iyi yatırımın insana olan yatırım olduğunu eğitim çalışmalarının önceliğimiz olduğunu biliyoruz. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Dünyanın her yerinde öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır.' Geleceğimizin güvencesi sevgili yavrularımızı yetiştirmek ülkemizi şekillendirme gibi kutsal bir görevi üstlenmiş olan eli öpülesi mübarek öğretmenlerimizin öğretmenler gününü saygıyla kutluyorum. Fedakarlıkları için teşekkür ediyorum."
Eğitim ışığının daim olmasını dileyen Vali Adnan Yılmaz, "Bu gün en önemli güvencemiz ve dayanağımız sizlerin yetiştirdiği pırlanta kıymetindeki öğrencilerimizdir. Çocuklarımızın vatanseverliği, fikir hürriyeti ve insanlık meziyeti ile yetiştiren siz öğretmenlerimize biz minnettarız. Sizlerle tüm engelleri aşacağımıza yürekten inanıyorum. Sizi sevmek aziz milletimizi sevmektir. Sizi yüceltmek aziz milletimizi ve devletimizi yüceltmektir. Eğitim ışığınız hep daim olsun" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, yaptığı konuşmasında öğretmenler gününü kutladı.
Emekli olan öğretmen adına konuşan Necmi Akdağ, medeniyet kulesini yüceltecek olanların öğretmenler olduğunu söyledi. Törende genç öğretmenler adına da Suzan Çimen bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlamış 28 öğretmen yemin ederek öğretmenlik mesleğine adım atmış oldular. Ardından emekli olan eğitimcilere hizmet şeref belgeleri verildi. Son olarak Düzce Anadolu Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan program izlendi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.