ÜNAL“ GELECEK SENE FINDIK ÜRETİMİ FAZLA OLACAK

ÜNAL“ GELECEK SENE FINDIK ÜRETİMİ FAZLA OLACAK

Düzce'nin en önemli gelir kaynaklarının başında gösterilen, Fındık üretimi hakkında açıklamalar yapan Düzce İl tarım Müdürü Ayhan Ünal 2011 yılında Türkiye genelinde az olan Fındık üretiminin 2012 yılında Düzce de çok daha fazla olacağını ifade ederek Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde çiçeklenme durumundan bu artışın anlaşıldığını belirtti.

Fındık üretiminin ve kalitesinin artmasının Düzce ekonomisinin de iyileşmesine katkı sağlayacağını belirten Ünal Fındık üretimin Düzce ekonomisine yılda ortalama 450 Trilyon civarında katkı sağladığını da dile getirdi.

Fındık üretimi konusunda Düzceli üreticilere Önerilerde de bulunan Ünal Fındığın kışlık bakımının mutlaka yapılması gerektiğini aksi takdirde fındıktan beklenen verimin alınamayacağını belirtti. Özellik Düzce ve Karadeniz bölgesinin tamamında Toprak tansiyonun düşük olduğunu da ifade eden Ünal, tansiyonu düşük olan topraklara mutlaka kireç verilmesi gerektiğini tansiyonu yüksek olan bölgelerde ise toprağa kükürt verilmesi gerektiğini belirterek bu şekilde fındıktan çok dağa iyi verim alına bileceğini söyledi.

 Haber;OZAN ERDOĞAN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.