DÜZCE’DE TURİZM ÇALIŞTAYINA İLGİ NEDEN AZDI ?

DÜZCE’DE TURİZM ÇALIŞTAYINA İLGİ NEDEN AZDI ?

 Düzce'de turizmin gelişmesi ve hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi için Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Koordinasyon Toplantısı adı altında bir çalıştay düzenlendi.

Toplantıda açılış konuşması yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, turizm alanında 20 yıllık hedef koyduklarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "2012 yılı başlarında MARKA ile yaptığımız çalışmada Düzce'nin yol haritasını belirledik. Eko turizm ile ilgili bir proje ortaya çıktı. Düzce'nin geleceği kültür ve turizmdir. Bu kapsamda Düzce'nin yol haritasını ve projelerin envantere dönüştürülmesi için bu çalıştayı düzenledik. Biz dün, bugünden başka yarınları konuşmak zorundayız. Düzce'yi marka kent yapmak için buradayız" dedi.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz ise, turizm alanında belli amaçların olduğunu belirterek, "4 amacımız var. Rekabet gücünü arttıracağız. Beşeri zenginlikleri geliştireceğiz. Çevresel sürdürebilirliğin sağlanması ve teknik alt yapının güçlendirilmesini sağlayacağız. Tarımsal kalkınmayı geliştireceğiz. Bu maddelerin altında yine bu maddelere bağlı olarak bağlıklar var. Planlı hareket edeceğiz. Ayrıca, kültürel ve sanatsal faaliyetlere her türlü desteği sağlamak, ilimizde kültürel varlıkların tespitini yapmak için uğraşacağız" ifadelerini kullandı.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise, öğrencilerin turizme entegre edilmesi gerektiğinin altını çizerek "Düzce Üniversitesi'nde bir çok öğrencimiz ilçelerde eğitim görüyor. Fakat öğrencilerimizin belli korkuları var. İlçelerde ki vatandaşlarımız öğrencileri benimseyemedi. Belli ufak çaplı sürtüşmeler oluyor. İlçe kaymakamlarımız öğrencilerimizle bir araya gelerek toplantılar düzenleyebilirler. Bu sayede tanışarak hem korkular yenilir hem de gönüllü turizm elçileri oluşur" şeklinde konuştu.
Pelemir Otel'de düzenlenen Turizm Çalıştayı'na Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, daire amirleri ve Düzce'de faaliyet gösteren turizm acenteleri sahipleri ile turizmciler katıldı.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.