AK PARTİ GENÇLİK KOLLARINDAN MEHMET AKİF'İ ANMA GECESİ

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARINDAN MEHMET AKİF'İ ANMA GECESİ

AK Parti Gençlik Kolları tarafından İstiklal Marşımızın söz yazarı Mehmet Akif Ersoy anısına bir gece düzenledi. Düzce Müftülük Konferans salonunda gerçekleşen anma programına konuşmacı olarak AK Parti GYK üyesi, Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç.Dr. Osman Can konuşmacı olarak katıldı. Programa, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Beyköy Beledi Başkanı Osman Kılıç, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ile çok sayıda partili katıldı.

Program, Fatih Zeren'in kuran okuması ile başladı. Ardından Burak Dertli isimli gencin İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okudu. Gecede kısa bir konuşma yapan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, salonda bulunan dinleyicilere üniversite öğrenciliği yıllarında İnkılâp derslerine giren hocası Yusuf Ziya Ortaç'ın Mehmet Akif Ersoy'un cenaze töreni ile ilgili canlı tanıklığını paylaştı. Mehmet Akif Ersoy için hazırlanan kısa metrajlı belgesel sunumundan sonra konuşmasını yapmak için kürsüye Osman Can çıktı.

Esas uzmanlık alanı anayasacılık olan birinin İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy için hazırlanan gecede ne anlatabilir diye başladığı sözlerine, " şiirlerinde milletin ortak paydalarını öne çıkaran Ersoy'un 1920'li yıllarda yaşadığına bakmak gerekir diyen Can, " genç cumhuriyetin 1921 yılında yazdığı anayasayı yapan birinci mecliste Akif'te Burdur mebusu olarak yer aldı. Türkiye bir daha öyle bir anayasa görmedi. Birinci meclis çok renkli ve her görüşten insanların yer aldığı meclisti " dedi.

1921 anaysa sürecini engelleyen asker-bürokratik oligarşinin 1924,1960 ve 1982 anayasaları ile toplumsal yaşamdaki çok sesliği yok ettiğini belirterek, AK Parti iktidarı ile devletin en küçük hücrelerine nüfuz etmiş bu yapıyı kaldırıp demokratik bir yapının oluşması için mücadele ediyoruz " diyen Can,  2023 vizyonunu gerçekleştirebilmek için 1924 model devlet aygıtından kurtulmak gerektiğinin altını çizdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.