İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN MUHTARLARLA HUZUR TOPLANTISI

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN MUHTARLARLA HUZUR TOPLANTISI

 Düzce Polis Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Adnan Yılmaz, Emniyet Müdürü Ali Gezer, daire müdürleri ve muhtarlar katıldılar.

Emniyet Müdürü Ali Gezer, Genel güvenlik hizmetlerinde ve suçla mücadelede toplumun katılımı ve sorunların çözümünde vatandaşımızla ortak hareket edilmesi gerektiğini belirterek "Muhtarlarımızın da bu katılımcı yönetimde etkin rol almaları bizim için önemlidir. Emniyet Teşkilatımızın her yerdeki problemi görmesi mümkün değildir. Sizler bizim mahallelerdeki gözümüz, kulağımız, elimiz ve ayağımızsınız. Hepimiz paylaşımcı çözümleme şuuru ile hareket ettiğimiz takdirde sorunların üstesinden daha kolaylıkla geleceğimize inanıyorum. Aynı zamanda mahallenizde oto-kontrol mekanizmasını oluşturarak suçu önleme ve suçluyu yakalama konusunda azami derecede faydalı olacağınızı düşünüyorum. Ayrıca ferdi sorumluluk yani 'Herkes kendi kapısının önünü süpürürse mahallemiz temiz olur' ilkesinden hareket ederek kolektif sorumluluklarınızı da yerine getirmiş olursunuz. Siz muhtarlarımız devletle vatandaş arasında bir köprü vazifesi icra etmektesiniz.
Yaptığınız görev çok önemli. Siz muhtarlarımız, halkın polise ya da polisin halka ulaşması açısından çok önemli bir misyon yüklenmektesiniz. Bizlerin vatandaş ile aramızdaki iletişimini büyük ölçüde sizler sağlamaktasınız" dedi.
Emniyet Müdürü Gezer konuşmasına şöyle devam etti, "Muhtarlarımız mahallelerindeki okulları, hastaneleri, parkları, durakları, spor aletlerini, ağaçları, yerleri mahalle sakinleri ile birlikte koruma ve sahiplenme şuuru içerisinde onlara sahip çıkmalı, olumsuz durumlarla karşılaşıldığında sorumlu ve ilgili kurum ve yöneticileri ile sorunun çözümlenmesi hususunda bilgilendirme yaparak birlikte hareket etmelidir. Polis Teşkilatı olarak sizlerin ve halkımızın hizmetinde olduğumuzu, vatandaşlarımızın sorunları ile birebir ilgilenerek bu sorunları çözme gayretinde olacağımızı ve mahallenizdeki tüm olumsuzlukları bize iletebileceğinizi bilmenizi istiyoruz. Sizler bizim en yakın mesai arkadaşlarımızsınız. Kapılarımız sizlere daima açıktır. Sizlerin bizlere ilettiği her konunun önceliği vardır. Bu toplantıda dile getiremediğiniz konuları da bizzat bize iletebilir, ya da sorumlu müdürlerimize yazılı olarak verebilirsiniz. Kamu kurumları ve muhtarlar arasında ahenkli, işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışma anlayışını ortaya koymak adına bundan sonrada sık sık toplantılar yapacağız."
Emniyet Müdürü Gezer'in konuşmasının ardından konuşan Vali Adnan Yılmaz, "İl Emniyet Müdürlüğümüzün tertip ettiği 2012 yılı Mahalle Muhtarları Huzur ve Değerlendirme Toplantısı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün sizlerle ilimizin genel asayişini, güvenlik, hizmet ve faaliyetlerini ayrıca buna etki eden faktörleri ilgili kurum yöneticileri ve sizlerin de katkı sağlayıcı görüşlerinizle istişare etmek için toplanmış bulunuyoruz. Sizler vatandaşlarımızın oyları ile seçilen ve mahallenizi temsil eden resmi bir makamsınız. Sizler merkezi idare, mahalli idare ve diğer kamu kuruluşları ile ilk elden irtibat kurabilen, bu konuda yetki ve sorumluluğu olan kimselersiniz. Mahallenizin birlik, beraberlik, huzur ve güven içinde olması sizin özverili ve herkesi kucaklayan, kimseyi dışlamayan bir anlayış içinde olmanızla mümkündür. Ve bu anlayış içerisinde olduğunuza ben yürekten inanıyorum. Ben muhtarlarımızın toplum yaşamı içinde ne kadar önemli bir yer tuttuklarını biliyorum. Muhtarlarımızın çok zor şartlarda, mahallesi için görevi olmayan birçok hizmeti, gönüllü olarak yaptıklarını da biliyorum. Biz bir aileyiz. Biz sizlerle beraber İlimize en güzel hizmetleri götürmek için buradayız. Bu Aziz Millete 2013 Yılının hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Vali Yılmaz hizmetin merkezinde insanın olduğunu belirterek "Mahallede olan her husustan sizinde bizimde haberimiz olmalı. Amacımız vatandaş merkezli vatandaş odaklı hizmettir, merkezimizde insan var. Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığının geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhterem eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, öncülüğünde gerçekleştirilen Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı Ankara'da yapıldı. Bu projede muhtarlarımızın muhterem eşleri de yer almalı gönül elçisi olmalıdırlar. Her çocuk için bir aile ben bu konuyu önemsiyorum. Bende bir çocuğumuzu evladımızı aile olarak aldım, gönül ailesi oldum. Bizler bir kardeşimizi hafta sonlarında bayramlarda, mübarek günlerde alıp, onlara anne baba sevgisini sıcak yuva şefkatini yaşatmalıyız. Aile sıcaklığını bu çocuklarımıza hissettirmeliyiz. Sizlerle bu projede Düzce'miz önde olsun. Koruyucu Aile projesi için mahallenizden güvenilir şartları taşıyan insanları bulmalısınız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından muhtarlar sorularını ilettiler. Vali Adnan Yılmaz, muhtarların sorularını tek tek yanıtladı.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.