MARKA İGM'Yİ BİLGİLENDİRDİ

MARKA İGM'Yİ BİLGİLENDİRDİ

 Hakkıoğlu İl Genel Meclis Üyelerine MARKA'nın bu dönem yürüteceği 2 mali destek programı hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının kar amacı gütmediğini dile getiren Hakkıoğlu programın içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi: "Bu program çerçevesinde bir hedef belirledik. Dezavantajlı grup olarak belirlediğimiz yoksullar, işsizler, göçle gelenler, eski hükümlüler, engelliler, kadınlar, çocuklar korunmaya muhtaç çocuklar gibi dezavantajlı gruplar için projeler geliştirmek ve bunların ihtiyacı olan hususları ilimizde ve bölgemizde hayata geçirmek. Önceliklere bakacak olursak kamu hizmetlerine erişim olanaklarının ve hizmet standartlarının geliştirilmesi kamu kurumların engelli ve dezavantajlı duruma dönüştürülmesi projesi. Kadınlarımız ve engellilerimiz için gelir getirici tesislerin oluşturulması öngörülüyor. Sosyal hizmetlerin sunulduğu ortamların iyileştirilmesi söz konusudur. Hem ileri zekalılar hem de zihinsel engelliler için ilköğretimden başlayarak özel yeteneklerinin belirlenmesi sağlanacak."
Programın destek tutarının 7,5 milyon lira olduğunu söyleyen Hakkıoğlu Düzce'den yoğun başvuru beklediklerinin altını çizerek "Programımız 7,5 milyon lira olup azami destek tutarı 750 bin lira, asgari destek tutarı da 100 bin lira. Projenin uygulama süresi 18 ayı geçemez. Kar amacı gütmeyen bir program olduğu için valilikler, Özel idareler, yerel yönetimler, üniversiteler, odalar ve borsalar başvuruda bulunabilir. Son başvuru tarihi 22 Şubat. Düzce'den oldukça yoğun başvuru bekliyoruz" dedi.
Hakkıoğlu Ajansın 3 yıl içerisinde sadece KOBİ'lere 2.8 milyon lira mali destek sağladığını kaydederek "Ajansımız 3 yıl içerisinde sadece KOBİ'lere 2.8 milyon liralık destek verdi. Kamu kurumları da çeşitli desteklerden faydalandı. Bu dönem için 16 milyon toplam bütçeli iki mali destek programımızdan Düzcelilerin faydalanmasını istiyoruz. Biz danışmanlık hizmeti vermeye hazırız" diye konuştu.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.