AKÇAKOCA'DA KALDIRIM ANLAŞMAZLIĞI

AKÇAKOCA'DA KALDIRIM ANLAŞMAZLIĞI

Akçakoca Belediyesinin başta orta çarşı olmak üzere çay ocaklarına ve esnafa dükkanlarının dışında ürün sergilemelerini kısıtlama kararının revize edilmesine yönelik girişimler sürüyor.
Konu ile ilgili olarak Düzce Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Kayıkçı, ve yönetim kurulu üyeleri Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Sebze ve Balıkçılar odası üyesi Musa Sarı, Pazarcılar odası üyesi Cihan Ural ve Mustafa Bilgin ile Akçakoca Esnaf, Şoförler, Madeni Sanatkarlar ve Esnaf Kefalet Odaları başkan ve yöneticileri Başkan Fikret Albayrak ile makamında bir görüşmede bulundular.
Esnaf temsilcileri adına uygulama ile ilgili görüşlerin aktarıldığı toplantıda Başkan Albayrak "Başkanlık olarak aldığımız en büyük şikayetleri kaldırım işgalleri ve tabela kirliliği oluşturmaktadır. Bunlarla ilgili olarak ilçemizi ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dahi eleştiri aldık. Her iki sorunu çözüm kararı aldık. Özellikle orta çarşı bölgesinde yoğun şikayetler var. Sokak sağlıklaştırılması kapsamında yapılacak çalışmalar sonucunda göreceksiniz ki bu gün şikayetçi olanlar yarın kazançları ikiye katlandığını görünce teşekkür edecekler. Lütfen biraz sabır istiyorum" diyerek mevcut durumun karmaşıklığı, düzensizliği ve işgallerin sınırsızlığını örneklerle gösterdi.
DESOB Başkanı Kayıkçı uygulamanın yerinde ve gerekli olduğunu belirterek "Terazinin iki kefesini dengede tutarak, yaz ve kışın mevsimsel özelliklerini dikkate alarak konunun bölge esnafıyla görüşülüp biraz zorlama yapılarak değil esnemenin sağlanıp sağlanamayacağına bakmak lazım. Başkan bu konuda kararlı ancak eksiklikleri olabileceğini ifade ediyor. Ön görüşmelerde yeteri kadar açıklayıcı bilgilendirmeler ve görüşmeler yapılmadığını kabul ediyor. Konunun bölgesel olarak bir kez daha gözden geçirilmesinde yarar görüyorum. Bir eksik bir yanlış olabilir. Önerilerinizi getirin ve siz belediyenin yanında belediye sizin yanınızda konunun yararlarını esnafa beraberce anlatın" dedi.
Oda temsilcilerinin soruları ve eleştirileri ve uygulayıcıların kaba davranışlarında özellikle duyulan rahatsızlıkların belirtilmesi sonunda Albayrak "Akçakocalı Akçakoca'dan alışveriş yapmadığı konusunda şikayetler var ve doğrudur. Bunun nedenlerini araştırmak yönünde şimdilik sadece memurlar ile bir anket çalışması yapacağız. "Neden Akçakoca'dan Alışveriş yapmıyorsunuz?" sorusunu soracağız. Anketin sonuçlarını sizinle paylaşacağız. Zabıta davranışları ile ilgili şikayetleri dikkate aldım ve bu sabah yaptığım toplantıda gerekli talimatları verdim. Diyalog eksiğimiz olmuştur. Bunu dikkate alacağız. Ancak bir kez daha yineliyorum. Bu uygulamaya destek verin bunu başaracağız ve Akçakoca kazanacak. En çok da esnaf kazanacak" dedi.
Belediyeden ayrılan heyet üyeleri çarşıda esnafla görüşmelerde bulundular. Şikayetleri ve istenilenlerin neler olduğu konusunda tespitlerde bulundular. Belediye Başkanlığı uygulamalarının yararlarını anlattılar. Merkez Cami altı esnafı pasajların cadde ve sokaklarla aynı uygulamaya tabi tutulmasının doğru olmadığını vurguladılar ve "bir pasaj kültürü vardır bunun yaşatılması gereklidir "görüşünü ısrarla dile getirdiler. Heyet daha sonra Kaymakam Mehmet Ünal'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbette bulundular ve çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.