BİZ SÖYLEMİŞTİK :

BİZ SÖYLEMİŞTİK :

 

 

     Esnaf ve Sanatkarlar (ESDER) başkanı Mehmet Tuncer 5084 sayılı yasanın 31 Aralık 2012 de sona ermesinin Düzce ekonomisi tahmin edilenden çok etkileyeceği söylendi.

      Tuncer SSK primlerinde uygulanan 5084 sayılı teşvik yasasının Düzce 'de istihdamı artırdığını söyledi. Özellikle İstanbul'dan ilimize tekstil sektöründe birçok güçlü firmanın yanı sıra sayıları çok fazla olan orta ve küçük ölçekli tekstil firmaları geldi. Biz ESDER olarak teşviğin sona ermesinin bölgemizde telafisi olmayan hasarlar bırakacağını ve ilimizin birinci öncelikli meselesinin bu teşviğin devam etmesi olduğunu söylemiştik. MALESEF HAKLI ÇIKTIK, MAALESEF KORKTUĞUMUZ oldu.2013 yılının daha ilk ayında birçok firma ilimizi terk etmeye başladı ve bu sayı geçen her ay artarak devam edecek.dedi.tvd haber

 

      Bilindiği üzere Cimaş olarak bizde Cimaş Tekstil ve Cimaş Brode olarak iki firmayla faaliyet gösteriyoruz. Bu konuda hem Esder Başkanı hemde sanayici olarak Düzce'nin SSK'lı sayısı ve kapanan işyeri sayısı olarak %30 lara varan bir kaybı olacağını tahmin ediyoruz.

       Bu konunun çok daha fazla maduriyet yaşamadan giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

       En azından hükümetin sektörel olarakta olsa bu yasadan zarar gören sektörlerin durumunu tekrar gözden geçirmesi gerekmektedir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.