KAN VERME ÇİLESİ...

KAN VERME ÇİLESİ...

 Sağlık kuruluşlarında hemen her gittiğiniz doktor öncelikle kan tahlilleri ister. Kan tahlilleri ise hastanelerde kan almak için tahsis edilmiş alanlarda yapılır.

            Düzce üniversitesi hastanesinde ise son günlerde kan vermek, saatlerce beklenen kuyruklar nedeniyle sağlık aramaktan çıktı…

            Düzce Üniversitesi polikiliniklerine sabah erken saatlerde gidenler önce doktora muayene oluyorlar,doktorlar doğal olarak kan tahlili istiyorlar,Üniversite hastanesindeki ızdırap dolu dakikalar da kan tahlili vermek için laboratuarda sıra fişi almak ile başlıyor. Sabahın erken saatlerinde  kan tahlili ihtimaline karşılık aç gelen hastalar önlerindeki uzun kuyruğu ve sıraya baktıklarında saatlerce kuyruklarda beklemek zorunda kalıyorlar, Düzce üniversitesi hastanesinin kan alma alanındaki yoğunluğa sadece iki hemşirenin gayretleri yetersiz kalıyor. Saatlerce kan verme kuyruğunda bekleyen hastaların kan verme sıraları bazen öğleden sonrayı bile bulabiliyor. Öğle tatili sonrasına kalanlar kimi zaman kızıp hastaneyi terk ediyorlar yada kan kuyruğuna yeniden girdiklerinde hastane yönetimine eleştirilerine dile getiriyorlar.

            Düzce üniversitesi hastanesini tercih eden hastalar,kan verme alanlarının arttırılmasını ve saatlerce kuyruklarda beklemenin zorluğunu dile getirerek ,büyük illerde hastanelerde yoğunluk olduğu saatlerde kan alma ünitelerinin çoğaltıldığını ve kuyrukların oluşmasının engellendiğini belirtiyorlar.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.