CHP İL BAŞKANI KARSLIOĞLU’NDAN AĞIR ELEŞTİRİLER

CHP İL BAŞKANI KARSLIOĞLU’NDAN AĞIR ELEŞTİRİLER

 CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, yaptığı açıklamada ülke gündemini değerlendirdi. Karslıoğlu, "Son günlerde ki olan olaylarla başlayalım. Biliyorsunuz CHP'li vekil Hüseyin Aygün PKK'lılar tarafından kaçırılıp bırakıldığında şöyle bir cümle kullandı "Arkadaşlar iyi arkadaşlar" dedi. Bu kamuoyunda çok büyük yankı buldu. Hükümet milletvekilleri bakanları, taraftarları ve basın tarafından haftalarca bu söz gündemde tutuldu. Diyarbakır AK Parti Milletvekili Cuma İşlen, "22 bin pkklı çocuğumuz öldürüldü ve bunlar benim çocuklarım" dedi. Bundan ne hükümet bahsetti ne yandaş basın bahsetti. CHP'ye karşı sistemli bir yıpratma politikası var. Basınına artık gerçekleri yazmasını öneriyoruz. İktidar partisinin bu konuda açıklama yapmasını istiyoruz. Ben PKK'lılarla kucaklaşan BDP milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracağım dedi ve ses soluk kesildi. AK Parti milletvekili dokunulmazlıkların kalkmasına karşıyız dedi konuyu kapattılar. Sayın Başbakan, Genel Başkanımızın bir dediği bir dediğini tutmuyor diyor. Onun söylediklerinin hiç biri birbirini tutmuyor" dedi.

AB artık bizi kale almıyor

Karslıoğlu, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi ciddiye almadığını savunarak "Sayın Başbakan AB'de atıp tutuyor. AB atıp tutmaları kale almıyor. AB diyor ki ben senle anlaşma yaptım ve kriterlerim var. Ben duymuyorum diyor. Hukuk konusunda gelecek olursak insan haklarının ihlal edilmemesi Kopenak kriterlerinde var. Sayın Başbakan bir haftadır hukuktan şikayetçi oluyor. 3 yargı paketi çıkardık diyor. 1 tane adam gibi yargı paketi yap. 3 ile 5 ile uğraşma. Bizde hukukun üstünlüğünü ben söylemiyorum. Bu yargıçları tarih affetmez askerleri tutukladılar diyor. Başbakan 3 yıl önce ben bunların savcısıyım dedi. Siz bunları terör örgütü üyesi olmaktan tutukluyorsunuz şimdi tarih affetmez diyorsunuz. Sanki Başbakan bizim ülkemizin başbakanı değil. MİT'te oldu gibi bir kanun çıkarılır ve tutuksuz yargılanırlar diye bir kanuna bakar. Ben ne yapmak istediklerini anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Yerel konularda ilgili ise,

"Biz 5 defa yerelle ilgili basın açıklaması yaparsak 1 defa genel ile ilgili yapıyoruz. Burada iktidar vatandaşımız kandırıyor. Ben hastane olayını 20 kere dile getirdim. Halktan hiçbir tepki yok. Basında da yok. Burada gazeteleriniz var. 15 günde bir basın toplantısı yapıyorum. Aynı şeyleri en az 40 kere açıkladım. Ben bunları saymaktan sıkıldım. 11 senedir aynı şeyleri sayıyorum. Ben üniversite yolunu ezbere biliyorum size söyleyeyim. Ama vatandaşın AB sürecini bilmesini istiyorum. Hükümet resmen vatandaşımız kandırıyor. Biz AB'ye  giremiyorsak ülkeyi yönetenlerin suçudur" dedi.

Akçakoca'da yapılan atamayı doğru bulmuyorum

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın öz yeğenini belediye başkan yardımcısı olarak atanması hakkında görüşlerini dile getiren Karslıoğlu, "AK Parti değil ama AK Parti Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı belediyede görev yapıyor. Artık ben bu tür şeyleri kabul etmiyorum. Doğru değil. Demek ki sistem buna doğru gidiyor. Ne kadar eski milletvekili varsa bakan yardımcısı yapılıyor. Bunlar doğru ise bizimkiler doğru değil. Siz önce bunları yazarsanız Akçakoca belediye başkanını yazarsınız. AK Parti gençlik kolları başkanının belediyede ne işi var. Bizim gençlik olları başkanını da belediyeye alın. Ben doğru olup olmadığını bilmiyorum. İlk kez sizden duydum. Eğer bu doğru ise kesinlikle kabul etmiyorum. Ne kendi partimde ne başka partide ahlakı olmayan hiçbir şeyi istemiyorum. Biz sosyal demokrat partiyiz. Biz eşitlikten yanayız" şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.