SAADET PARTİSİ İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

SAADET PARTİSİ İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

 Saadet Partisi Düzce İl Divan Ocak ayı toplantısı, il binasında yapıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkan Yardımcısı Birkan Mert, ülke ve Düzce gündemine dair açıklamalarda bulundu. Mert, "Dünya'da Müslümanların kan ve gözyaşının devam ettiği günleri yaşıyoruz. Suriye'de, Mali'de işgaller katliamlar devam ediyor. Hemen sınırımızda Suriye savaşında her gün 150 kişi şehit oluyor ve süreç 3. Dünya savaşına ilerlemektedir. Cilvegözü sınır kapısında ciddi bir katliam oldu. Suriyeli ve Türk kardeşlerimiz şehit oldular. Amerika ve İsrail karşısında Suriye ve Çin bir gövde götersi yapmakta. Buradan en büyük zararı Müslümanlar görmektedir. Türkiye'de patriot füzeleri kurulduktan sonra İsrail hava bombardımanı yaptı. Çok sayıda kardeşimiz zarar gördü. Mavi Marmara gemisinde ki katledilen şehitlerimizin hesabı görülmeden İsrail, Güney Kıbrıs'la birlikte doğalgaz çıkarmaya başladı. Fütursuzca çıkarmış oldukları doğalgazı Avrupa'ya pazarlamak için Türkiye'den talepte bulundular ve gazetelerde gördüğümüz gibi AK Parti hükümeti bu talebe yeşil ışık yaktı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bir tarafa masa önünde kavga ediliyor, bir tarafta iş birliği yapılıyor" dedi.

STK'ları terörist ilan edecekler

İl Başkan Yardımcısı Birkan Mert, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kabul ettiği yasa ile bazı STK'ların terörist ilan edileceğini ileri sürerek "Bunun yanında milli görüşçüler olarak ve bir çok STK'nın tepki verdiği çok önemli bir yasa meclisten geçti ve Cumhurbaşkanı'na değişik sivil toplum örgütlerinin yasayı onaylamayın demesine rağmen Cumhurbaşkanı onayladı.  Avrupa Birliği ülkeleri, BM ve ABD'nin terörist olarak gördüğü STK'ları biz Türkiye devleti olarak kabul edeceğiz. Türkiye'deki STK'lar Filistin'deki bir kuruluşa Afganistan'daki bir kuruluşa ekonomik destek verdiğinde, kim bunlar Cansuyu ve İHH gibi STK'lar yardım yaptıklarında yarın İsrail ve ABD başata olmak üzere bunlar terörist örgütlerdir siz destek veriyorsunuz dediğinde bunları yapan şahıslar 5 yıl ile 10 yıl arasında cezalandırılacak. Mevcut kuruluşların mal varlıklarına el konulup kapatılacak. Yarın Cansuyu derneği yardım yaparsa bu dernek riskle karşı karşıya kalacak" ifadelerini kullandı.

Türban halen sorun

Türban konusunun çözülemediği ifade eden Mert, "AK Parti hükümetinin hükümet olduğu günden beri hükümet olmadan seçim meydanlarında başörtüsü namusumuzdur sözlerine karşılık gelinen noktada başörtüsü sorunu çözülemedi. Üniversitelerde kısmi olarak çözülse bile kamuda sıkıntı devam ediyor. Buradan soruyorum. Üniversite başı kapalı olarak okuyan yada okuyamayan hanım kardeşimiz üniversite tahsilini bitirip doktor olduğunda doktorluk mesleğini icra edemeyecekse bunun yaptığı eğitim ne olacak. Maalesef bu ülkede hasta bakıcı başı kapalı çalışabilir ama bir doktor başı kapalı çalıştığında derler ki dur neden o bilinçli başını kapatıyor da ondan. Bu konuda hükümet verdiği sözleri tutmadı" şeklinde konuştu.  İl Başkan Yardımcısı Birkan Mert, "Ekonomik durumlar maalesef hiç iç acısı değil. İşsiliz her geçen gün artıyor. Yüzde 10'lara dayanıyor. Düzce'de de teşviğin bitmesi ile her geçen gün bir tekstil fabrikası kapanıyor. Bir çoğu da maalesef giderken işçilerin alacaklarını ödemeden, Düzceli esnaflara borucunu ödemen gidiyor" dedi.

Düzce'de bina dolu

İl Başkan Yardımcısı Mert, "Düzce genelinde bakıldığında İnönü Parkı'nda muhtarlık binası gözümüze çarpıyor. İnönü Parkı maalesef çarpık yapılaşma ile mevcut. Yeşili bitti ve bina ile dolu bir pak haline geldi. Vatandaşımız bu parklardan yeterince istifade edemiyor. Düzce'de yeşil alanlara ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

 Erbakan anılacak

Mert son olarak Saadet Partisi'nin merhum Genel Başkanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın ölümünün 2. Yılında anma törenleri düzenleneceğini ifade ederek "Rahmetli merhum liderimiz Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 2. yılı sebebi ile yapılacak anma programları Türkiye genelinde başladı. İlimizde de 24 Şubat'ta liderimizi vefatı nedeni ile Genel Başkan Yardımcımız Muhittin Yıldırım beyin katılacağı Konferans yapılacak. Buradan tüm milli görüşçüleri ve Düzcelileri davetimize çağırıyorum. Konfernas Konak düğün salonunda yapılacak" dedi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.