21. YÜZYILIN OKULU VE ÖĞRENME

21. YÜZYILIN OKULU VE ÖĞRENME

Düzce'de 21.Yüzyılın Okulu ve Öğrenme Konulu Konferans düzenlendi. Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut ve eğitimciler katıldı.
Kayhan Karlı, Öğretmen Akademisi Vakfının Garanti Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen proje ile öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi. Karlı söz konusu protokol çerçevesinde eğitim kurumlarının talebi ile öğretmen akademisinin hazırlayacağı plan doğrultusunda faaliyetler yürütüldüğünü belirterek, Düzce'de eğitimlere 2009 yılında başlandığını söyledi ve "İsmetpaşa, Namık Kemal, Uzunmustafa ile son olarak bu yıl Akçakoca Mustafa Açıkalın İlköğretim okulu öğretmenleri eğitimlerden faydalanmıştır. Şimdiye kadar bin 800 okulda 50 bin öğretmen ile birlikte olduk" dedi.
Kayhan Karlı, 21. Yüzyılın okulu ve Öğrenme konulu konferansta sınıf okul ortaklarındaki değişimi ve bir öğrenme lideri olan öğretmenler konusunu anlattı. Karlı'nın eğitimcilerden eğitimin amacını sorarak İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf "Eğitimin amacı, hammaddeyi insana çevirmektir" şeklinde konuştu.
Karlı "Gelecekteki nesilleri dizayn etmeye çalışıyoruz. Öğrenciler bu günkü çocuklar eskisi gibi değil. Şimdiki çocuklara bir şey oldu. Öğretmenlerimiz nerede o eski çocuklar diyor. Peki ne oldu eğitimin amacı mı değişti? Bugünün öğrencileri tahmin edemeyeceğimiz boyutta değiştiler. Artık bizim öğretmek için yetiştirdiğimiz öğrenciler değiller" diye konuştu.
Finlandiya'daki eğitim sisteminden örnekler veren Karlı, "Finlandiya'da 16 yaşına kadar sınav görmüyorlar. Bizde ise Türkiye'nin yüzde 70'i lisansa gitmeye çalışıyor. Yüzde 49'u meslek edindirme okuluna gidiyor. Bizde ise herkes lisansa gitmeye çalışıyor. Eğitimimize yeniden ele almalıyız. Acaba biz öğretilmesi gerekenleri yanlış yerde mi? öğretiyoruz. Öğrenme ve öğretme sürecinde farklı yere gidiyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından Kayhan Karlı'ya çiçek takdim edildi.

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.