DÜZCE ŞAMPİYONU HALİME ZENGİN OLDU

DÜZCE ŞAMPİYONU HALİME ZENGİN OLDU

 Müftülük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Vali Adnan Yılmaz, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı İsmail Bayram, ilçe kaymakamları, siyasi partilerin il temsilcileri, il müdürleri ve kadın çiftçilerin yakınları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kaba yaptı. Kaba, Bakanlığın 2012 yılında Düzce'ye 70 milyon TL'lik destek sağladığını belirterek, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasının bu yıl 10.'su yapılıyor. Bakanlığımız son yıllarda kırsalda yaşayan çiftçilerimize önemli destekler veriyor. Tarımsal anlamda önemli yatırımlar yapıyor. Bakanlığımızın 2012 yılında Düzce merkez ve ilçelerine verdiği tarımsal destek miktarı 70 milyon TL. Fındık için verilen destek miktarı ise 60 milyon TL civarında. Ayrıca 2012 yılı içerisinde bin 236 kadın çiftçimize 88 eğitim programı düzenlendi" dedi.

Kaba, yarışma birincisinin 10 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek bölge finaline katılacağını kaydederek, "Yarışmada 1. olan arkadaşımız 10 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek bölge yarışmasına katılacak. Tüm kadınlarımız için özgür, eşit, şiddetten uzak bir yaşam temenni ediyorum" diye konuştu.

Vali Adnan Yılmaz ise toplumun ayakta kalabilmesi için kadınların eğitimine destek olunması gerektiğini vurgulayarak, "Kadınlarımız iş, siyaset, sanat ve eğitim alanlarında önemli görevler üstleniyorlar. Toplumun ayakta kalabilmesi için eğitimli kadınlara ihtiyacımız var. Bizim gayretimiz kadınlarımızı hak ettiği yere getirmek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerçekleştirdiği çalışmalar ile bu konuda zirve yapmış durumda. Yarışmayı kazanacak arkadaşımızın bölge yarışmasında Düzce'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerin yer aldığı slayt sunumu sonrasında yarışmaya geçildi.

Yarışmanın jüriliğini, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Turgut Güler ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Dikmen üstlendi. Yarışma sonunda Düzce Merkezi temsil eden Halime Zengin birinci, Gölyaka'yı temsil eden Ayşe Geçici ikinci, Gümüşova'yı temsil eden Dilek Koz ise üçüncü oldu.

İstanbul'da gerçekleştirilecek bölge finaline Düzce, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli ve Bursa illerini temsilen bayan çiftçiler katılacak. Bölge finalinde birinci olan il temsilcisine 3 bin TL, ikiciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan ancak derece alamayan bayan çiftçilere de 500 TL teselli ödülü verilecek. Türkiye finali ise Balıkesir'de yapılacak. Türkiye birincisi 10 bin TL, ikincisi 6 bin TL, üçüncü ise 5 bin TL para ödülünün sahibi olacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.